UNDER 30 MIN | Enkel

Croissantmacka med äggröra

Tänk dig en färsk, frasig croissant som du fyller med krämig äggröra, en god lufttorkad skinka och några klipp smörgåskrasse. Vad får du då? Jo, en magiskt smakfull macka att lyxa till din frukost eller brunch med. Eller varför inte ta med den på picknick?

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop ägg och grädde i en bunke. Krydda med salt och peppar.
  2. Smält smöret i en stekpanna. Häll i äggsmeten och rör med en visp till en krämig äggröra.
  3. Fördela äggröran i croissanterna. Toppa med skinka och garnera med krasse.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera brödet.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 3 ägg
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 1 1/2 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 2 croissanter
  • 2 skivor lufttorkad skinka
  • smörgåskrasse till servering

Näringsvärde
Per portion

Energi 2211 kJ / 528 kCal