Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Minismörgåstårta

Denna söta minismörgåstårta svänger du snabbt ihop till namnsdagsbarnet. Tårtan innehåller en smarrig röra av färskost, senap, skinka och paprika samt ett lager leverpastej som toppas av färskost med vacker krasse. Perfekt att förbereda kvällen före!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta 3 fullkornstekakor för varje liten smörgåstårta (12 st för 4 port).
  2. Strimla rökt skinka och blanda med färskost, fransk senap och hackad paprika.
  3. Bre 1/4 av röran på den understa tekakan.
  4. Lägg på ett bröd och bre på leverpastej med smörgårgurka.
  5. Bre färskost på översta tekakan och klipp över smörgåskrasse.

Tips

Gör gärna smörgåstårtan kvällen före, då blir den ännu godare.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 fullkorns polarkaka (3 fullkornstekakor för varje liten smörgåstårta)
  • 100 g rökt skinka
  • 100 g färskost
  • 1 msk fransk senap
  • 1/2 hackad paprika
  • leverpastej med smörgåsgurka
  • smörgåskrasse
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare