Smörkokt rödbeta med gräddfil, rågkrisp och stekt makrill

2
0
Smörkokt rödbeta med gräddfil, rågkrisp och stekt makrill

Smörkokt rödbeta och stekt makrill. Visst vattnar det sig i munnen? Grythyttans kockstudenter delar med sig av en läcker rätt som tar avstamp i den svenska mattraditionen, fast på nytt sätt. Låt den smakrika rödbetan ta plats i rätten. Varför inte servera makrillen vid sidan av? Tänk på att hängd gräddfil tar tid.

Smörkokt rödbeta med gräddfil, rågkrisp och stekt makrill

Ingredienser

4 portioner

Hängd gräddfil

kaffefilter
4 dl gräddfil

Rågkrisp

35 g hela linfrön
200 g rågbröd
70 g smör
salt

Smörkokt rödbeta

12 medelstora rödbetor
200 g smör

Picklad gul steklök

1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
12 steklökar

Picklade kantareller

100 g kantareller
inläggningslag (från picklad steklök)

Stekt makrillfilé

4 makrillfiléer
salt
3 msk rapsolja
50 g smör

Tillbehör

1 silverlök
2 små rödbetor

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut rågbröd mot glutenfritt bröd, ex Danskt mörkt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och laktosfritt matfett.

Gör så här

Detta är ett recept från Månadens skörd oktober 2015. Exklusivt från Grythyttans kockstudenter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4834 KJ / 1156 kCal
Fett 85 g
Salt 178 g
Kolhydrater 58 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden