Smörkokt rödbeta med gräddfil, rågkrisp och stekt makrill

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Smörkokt rödbeta med gräddfil, rågkrisp och stekt makrill

Smörkokt rödbeta och stekt makrill. Visst vattnar det sig i munnen? Grythyttans kockstudenter delar med sig av en läcker rätt som tar avstamp i den svenska mattraditionen, fast på nytt sätt. Låt den smakrika rödbetan ta plats i rätten. Varför inte servera makrillen vid sidan av? Tänk på att hängd gräddfil tar tid.

Smörkokt rödbeta med gräddfil, rågkrisp och stekt makrill

Ingredienser

4 portioner

Hängd gräddfil

kaffefilter
4 dl  gräddfil

Rågkrisp

35 g  hela linfrön
200 g  rågbröd
70 g  smör
salt

Smörkokt rödbeta

12   medelstora rödbetor
200 g  smör

Picklad gul steklök

1 dl  ättika
2 dl  socker
3 dl  vatten
12   steklökar

Picklade kantareller

100 g  kantareller
inläggningslag (från picklad steklök)

Stekt makrillfilé

4   makrillfiléer
salt
3 msk  rapsolja
50 g  smör

Tillbehör

1   silverlök
2   små rödbetor

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut rågbröd mot glutenfritt bröd, ex Danskt mörkt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och laktosfritt matfett.

Gör så här

Detta är ett recept från Månadens skörd oktober 2015. Exklusivt från Grythyttans kockstudenter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4834 KJ / 1156 kCal
Fett85 g
Salt1.78 g
Kolhydrater58 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tunnbröd med makrill och gurka
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Syltad lök och svamp
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad makrill
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rökt makrill med dilldressing
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad makrill med rostad grekisk sallad
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepprig makrill, ljummen sallad med kaprisvinägrett
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga