Smörkokt rödbeta med gräddfil, rågkrisp och stekt makrill

2
0
Smörkokt rödbeta med gräddfil, rågkrisp och stekt makrill

Smörkokt rödbeta och stekt makrill. Visst vattnar det sig i munnen? Grythyttans kockstudenter delar med sig av en läcker rätt som tar avstamp i den svenska mattraditionen, fast på nytt sätt. Låt den smakrika rödbetan ta plats i rätten. Varför inte servera makrillen vid sidan av? Tänk på att hängd gräddfil tar tid.

Skriv ut
Smörkokt rödbeta med gräddfil, rågkrisp och stekt makrill

Ingredienser

4 portioner

Hängd gräddfil

kaffefilter
4 dl gräddfil

Rågkrisp

35 g hela linfrön
200 g rågbröd
70 g smör
salt

Smörkokt rödbeta

12 medelstora rödbetor
200 g smör

Picklad gul steklök

1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
12 steklökar

Picklade kantareller

100 g kantareller
inläggningslag (från picklad steklök)

Stekt makrillfilé

4 makrillfiléer
salt
3 msk rapsolja
50 g smör

Tillbehör

1 silverlök
2 små rödbetor

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut rågbröd mot glutenfritt bröd, ex Danskt mörkt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och laktosfritt matfett.

Gör så här

Detta är ett recept från Månadens skörd oktober 2015. Exklusivt från Grythyttans kockstudenter.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4834 KJ / 1156 kCal
Fett 85 g
Salt 1.78 g
Kolhydrater 58 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept