Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Gravad makrill

Ett enkelt recept på gravad makrill som du tillagar dagen innan den ska serveras. Du gravar makrillfiléer med salt, socker, dill och steker sedan fisken i smör. Låt stå i kylen och servera sedan med härlig gravlaxsås och potatis!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Frys makrillen i 2 dygn.
  2. Blanda salt och socker. Strö en del av saltblandningen och dillen i en form. Lägg första filén med skinnsidan nedåt. Fördela ytterligare saltblandning och dill över. Lägg nästa filé med skinnsidan uppåt. Fortsätt varva resten av filéerna. Sista lagret ska vara saltblandning och dill. Lägg ett bakplåtspapper och en assiett över. Ställ i kylskåp 1 dygn. 
  3. Skär tunna sneda skivor av makrillen. Skär skinnet i mindre bitar. Stek det knaprigt i smör.
  4. Servera med gravlaxsås och Varm potatis- och spenatsallad.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 - 4 stora makrillfiléer med skinn
  • 1/2 dl salt
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 - 2 1/2 dl grovhackad dill
  • smör till stekning
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer