Grillad makrill med rostad grekisk sallad

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
1
Grillad makrill med rostad grekisk sallad

Ett utsökt alternativ till grillningen är denna makrill som med fördel serveras med en oliv- och fetaostbaserad grekisk sallad smaksatt med basilika. De rostade rödlökarna bidrar med både färg och smak.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011

Grillad makrill med rostad grekisk sallad

Ingredienser

4 portioner
4   färska makrillfiléer med skinn (à 150 g)
olivolja till pensling
1 tsk  salt
1/2 tsk  svartpeppar

Grekisk sallad

3 - 4   små rödlökar
4   tomater
1/2   gurka
200 g  fetaost
2 dl  kalamataoliver
1   kruka basilika

Till servering

olivolja
flingsalt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Gott

Thomas

2020-09-04

Testa liknande recept

Halstrad makrill med nässelröra
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tunnbröd med makrill och gurka
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grekisk makrill
Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad makrill med potatissallad
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Gravad makrill
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga