Grillad makrill med rostad grekisk sallad

5
1
Grillad makrill med rostad grekisk sallad

Ett utsökt alternativ till grillningen är denna makrill som med fördel serveras med en oliv- och fetaostbaserad grekisk sallad smaksatt med basilika. De rostade rödlökarna bidrar med både färg och smak.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011

Grillad makrill med rostad grekisk sallad

Ingredienser

4 portioner
4 färska makrillfiléer med skinn (à 150 g)
olivolja till pensling
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Grekisk sallad

3 - 4 små rödlökar
4 tomater
1/2 gurka
200 g fetaost
2 dl kalamataoliver
1 kruka basilika

Till servering

olivolja
flingsalt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Thomas

2020-09-04

Gott

Testa liknande recept