Grillad makrill med rostad grekisk sallad

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
1
Grillad makrill med rostad grekisk sallad

Ett utsökt alternativ till grillningen är denna makrill som med fördel serveras med en oliv- och fetaostbaserad grekisk sallad smaksatt med basilika. De rostade rödlökarna bidrar med både färg och smak.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011

Grillad makrill med rostad grekisk sallad

Ingredienser

4 portioner
4 färska makrillfiléer med skinn (à 150 g)
olivolja till pensling
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Grekisk sallad

3 - 4 små rödlökar
4 tomater
1/2 gurka
200 g fetaost
2 dl kalamataoliver
1 kruka basilika

Till servering

olivolja
flingsalt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Gott

Thomas

2020-09-04

Testa liknande recept

Grekisk makrill
Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad makrill med nässelröra
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Grillad makrill med potatissallad
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gravad makrill
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tunnbröd med makrill och gurka
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga