Grillad makrill med rostad grekisk sallad
Ett utsökt alternativ till grillningen är denna makrill som med fördel serveras med en oliv- och fetaostbaserad grekisk sallad smaksatt med basilika. De rostade rödlökarna bidrar med både färg och smak.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011
Ingredienser
4 portioner
4 färska makrillfiléer med skinn (à 150 g)
olivolja till pensling
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Grekisk sallad
3 - 4 små rödlökar
4 tomater
1/2 gurka
200 g fetaost
2 dl kalamataoliver
1 kruka basilika
Till servering
olivolja
flingsalt
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Gott
Thomas
2020-09-04