Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad makrill med rostad grekisk sallad

Ett utsökt alternativ till grillningen är denna makrill som med fördel serveras med en oliv- och fetaostbaserad grekisk sallad smaksatt med basilika. De rostade rödlökarna bidrar med både färg och smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sallad: Skär rödlökarna i halvor, men behåll skalet. Halvera tomaterna. Skala, halvera på längden och kärna ur gurkan. Skär i långa, inte alltför tunna stavar.
  2. Grilla löken på låg värme under lock tills den är mjuk, ca 30 minuter. Lägg på tomat och gurka mot slutet så att de blir varma.
  3. Lägg tomat och gurka i en skål och blanda med smulad fetaost och oliver. Riv ner basilikan.
  4. Pensla makrillfiléerna med olja och krydda på båda sidor med salt och peppar. Grilla fisken ca 5 minuter på varje sida.
  5. Lägg upp fetaostsalladen, lök och makrill på ett fat. Ringla över lite olja och strö över flingsalt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 färska makrillfiléer med skinn (à 150 g)
  • olivolja till pensling
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
Grekisk sallad
  • 4 små rödlökar
  • 4 tomater
  • 1/2 gurka
  • 200 g fetaost
  • 2 dl kalamataoliver
  • 1 kruka basilika
Till servering
  • olivolja
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?