Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Rökt makrill med dilldressing

Lättlagad och mycket uppskattat tillbehör. Rökt makrill med dilldressing är en enkel, men smakrik, fiskrätt att servera på buffén. Passar utmärkt med tärnad fetaost och gröna oliver.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dra av skinnet på makrillfiléerna och lägg upp dem på fat.
  2. Hacka dill fint. Pressa citron och häll i salt och socker i juicen. Tillsätt peppar och dill. Rör om. Späd med vatten om du vill ha mildare smak.
  3. Lägg upp fiskfiléerna på en tallrik och servera med dressingen. Garnera med dillkvistar och ev några morotsskivor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 4 rökta makrillfiléer (à ca 260 g)
  • 2 msk dill
  • 1 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk färskpressad citronjuice
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 460 kJ / 110 kCal
Fett: 9 g
Läs mer om näringsvärden