Halstrad makrill med nässelröra

Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
1
Halstrad makrill med nässelröra

Ett smaskigt recept på halstrad makrill med nässelröra som är Bohusläns nya landskapsrätt. Du gör rätten av bland annat makrillfilé, potatis, purjolök, kalamataoliver, nässlor, grädde och ägg. Mättande och aptitligt!

Halstrad makrill med nässelröra

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g  makrillfilé
2 msk  smör
1 kg  färskpotatis
1   gul lök
1   liten purjolök
ca 1 dl  kärnfria kalamataoliver
2 - 3 dl  förvällda hackade nässlor (3 dl motsvarar 300 g fräst färsk spenat)
4 dl  vispgrädde
1 krm  kajennpeppar
2   mjukkokta ägg
olja
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Och nu är det ju nässeltider! rackarns jag som rensade bort några ur rabatten i helgen...

Katrina

2010-05-11

Testa liknande recept

Grillad makrill med rostad grekisk sallad
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Tunnbröd med makrill och gurka
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Couscous från Västkusten
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gravad makrill
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rökt makrillsallad
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga