Halstrad makrill med nässelröra

7
1
Halstrad makrill med nässelröra

Ett smaskigt recept på halstrad makrill med nässelröra som är Bohusläns nya landskapsrätt. Du gör rätten av bland annat makrillfilé, potatis, purjolök, kalamataoliver, nässlor, grädde och ägg. Mättande och aptitligt!

Halstrad makrill med nässelröra

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g makrillfilé
2 msk smör
1 kg färskpotatis
1 gul lök
1 liten purjolök
ca 1 dl kärnfria kalamataoliver
2 - 3 dl förvällda hackade nässlor (3 dl motsvarar 300 g fräst färsk spenat)
4 dl vispgrädde
1 krm kajennpeppar
2 mjukkokta ägg
olja
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Katrina

2010-05-11

Och nu är det ju nässeltider! rackarns jag som rensade bort några ur rabatten i helgen...