Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Halstrad makrill med nässelröra

Ett smaskigt recept på halstrad makrill med nässelröra som är Bohusläns nya landskapsrätt. Du gör rätten av bland annat makrillfilé, potatis, purjolök, kalamataoliver, nässlor, grädde och ägg. Mättande och aptitligt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Skala och hacka lök och purjolök. Fräs försiktigt i smör 5-6 minuter.
  3. Grovhacka oliverna och rör ner i löken tillsammans med nässelhacket. Fräs ytterligare 1-2 minuter.
  4. Koka upp grädde och kajennpeppar i en kastrull. Låt koka ner till cirka hälften. Smaka av med salt och peppar.
  5. Stek/halstra makrillfiléerna i en het och lättoljad stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Blanda nässelfräset med grädden.
  6. Servera makrillen med nässlorna, den kokta potatisen och äggklyftor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 600 g makrillfilé
  • 2 msk smör
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 gul lök
  • 1 liten purjolök
  • ca 1 dl kärnfria kalamataoliver
  • 2 - 3 dl förvällda hackade nässlor (3 dl motsvarar 300 g fräst färsk spenat)
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 mjukkokta ägg
  • olja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer