Smörbakad skrei med mandelpotatis, löjrom och dill

37
2
Smörbakad skrei med mandelpotatis, löjrom och dill

Ibland känns det som man vill sätta lite guldkant på vardagen. Prova att laga den här smörbakade skreien. Den är inte svår, men det blir underbart gott för hela familjen.

Smörbakad skrei med mandelpotatis, löjrom och dill

Ingredienser

4 portioner
4 st skivor av skrei (ca 2 cm tjocka)
1 msk grov dijonsenap eller skånsk senap
60 g smör
8 st mandelpotatis
2 msk rapsolja
1 rödlök
2 st salladslökar
1 dl gräddfil
80 g löjrom
1 knippe dill
salt och vitpeppar

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt smör. Byt ut gräddfil mot Sour Supreme (innehåller soja).
Recept från Norskfisk.se

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Bengt-erik

2021-05-21

En riktigt god fiskrätt, blev lite osäker med gräddfilen. Ska den följa med löken eller inte.

Lars

2016-02-14

Mycket gott! Ökade på tiden i ugn för skrei-bitarna till ca12 min

Näringsvärde per portion

Energi 1869 KJ / 447 kCal
Fett 23.5 g
Kolhydrater 26.8 g
Protein 30.2 g
Läs mer om näringsvärden