Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Smörbakad skrei med mandelpotatis, löjrom och dill

Ibland känns det som man vill sätta lite guldkant på vardagen. Prova att laga den här smörbakade skreien. Den är inte svår, men det blir underbart gott för hela familjen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Borsta potatisen grovt och skär dem i grova skivor eller klyftor. Ringla rapsolja över potatisen och rosta i ugnen i cirka 20 min. Salta.
  3. Skär rödlök i tunna ringar och skiva salladslök fint. Vänd ner löken i potatisen och blanda försiktigt ner gräddfil.
  4. Lägg skreiskivorna på en smord plåt. Salta och peppra lite grann. Pensla på senap och klicka över lite smör.
  5. Baka i ugnen på 175°C i cirka 7-9 min.
  6. Lägg upp potatisen och garnera med löjrom och små dillvippor. Lägg upp skreiskivorna. Hacka dill och strö över. Ös fisken med det smälta smöret som ligger på plåten.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt smör. Byt ut gräddfil mot Sour Supreme (innehåller soja).

Recept från Norskfisk.se

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 st skivor av skrei (ca 2 cm tjocka)
  • 1 msk grov dijonsenap eller skånsk senap
  • 60 g smör
  • 8 st mandelpotatis
  • 2 msk rapsolja
  • 1 rödlök
  • 2 st salladslökar
  • 1 dl gräddfil
  • 80 g löjrom
  • 1 knippe dill
  • salt och vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1869 kJ / 447 kCal