Smörbakad skrei med mandelpotatis, löjrom och dill

Ibland känns det som man vill sätta lite guldkant på vardagen. Prova att laga den här smörbakade skreien. Den är inte svår, men det blir underbart gott för hela familjen. till den får du njuta av en ljummen potatissallad på rostad potatis.

Ingredienser
4 portioner
700 g skrei (i skivor, ca 2 cm tjocka)
1 msk grov dijonsenap eller skånsk senap
60 g smör
900 g mandelpotatis
2 msk rapsolja
1/2 rödlök
2 st salladslökar
1 dl gräddfil
80 g löjrom
1 knippe dill
salt
vitpeppar
Gör så här
00:20:00
00:07:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ett inte helt genomtänkt recept Ska potatisen vara kvar i ugnen efter att man blandat i lök o gräddfil -framgår inte - och i så fall hur länge? Vi satte in blandningen och lät den stå medan fisken blev klar Rödlöken var halvrå men potatisen ok Kommer inte att göra detta igen
Kerstin
2025-02-22Jättegott!
Maria
2024-01-20En riktigt god fiskrätt, blev lite osäker med gräddfilen. Ska den följa med löken eller inte.
Bengt-erik
2021-05-21