Inkokt skrei med spetskålsallad

Betyg 2.4 av 5.
17 personer har röstat
0
Inkokt skrei med spetskålsallad

Vill du prova inkokt skrei ska du förbereda den dagen innan. Det är väl värt det eventuella besväret för den blir supergod. Passar bra både som förrätt eller huvudrätt. Servera vid sidan av krispig spetskål och toppa med forellrom.

Inkokt skrei med spetskålsallad

Ingredienser

4 portioner
4 bitar skrei (à 120 g)
1/2 spetskålshuvud
1 dl crème fraiche
1 lime
1 liten rödlök
1/2 dl rapsolja
60 g forellrom
salt
svartpeppar

Inkokningslag

1 l vatten
1/3 dl salt
1/2 citron skuren i skivor
dillstjälkar
1 msk dillfrö

Till garnering

mâchesallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1253 KJ / 299 kCal
Fett20.7 g
Kolhydrater4.5 g
Protein23.4 g

Testa liknande recept

Smörbakad skrei med mandelpotatis, löjrom och dill
Betyg 3.3 av 5.
42 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Sotad skrei med ljummen sallad
Betyg 3 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad hel skreisida
Betyg 2.3 av 5.
84 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Skrei i panna med bönor bacon och fänkål
Betyg 3 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skrei med dill- och kaprisdressing
Betyg 2.9 av 5.
56 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dilldoftande kräftgryta
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga