Inkokt skrei med spetskålsallad

Betyg 2.4 av 5.
17 personer har röstat
0
Inkokt skrei med spetskålsallad

Vill du prova inkokt skrei ska du förbereda den dagen innan. Det är väl värt det eventuella besväret för den blir supergod. Passar bra både som förrätt eller huvudrätt. Servera vid sidan av krispig spetskål och toppa med forellrom.

Inkokt skrei med spetskålsallad

Ingredienser

4 portioner
4   bitar skrei (à 120 g)
1/2   spetskålshuvud
1 dl  crème fraiche
1   lime
1   liten rödlök
1/2 dl  rapsolja
60 g  forellrom
salt och svartpeppar

Inkokningslag

1 l  vatten
1/3 dl  salt
1/2   citron skuren i skivor
dillstjälkar
1 msk  dillfrö

Till garnering

mâchesallad

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja).Recept från Norskfisk.se

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlaggat för 4 portioner men passar även för 8 förrättsportioner. Beräkna 60g skrei per förrättsportion.

Ska du laga skrei till flera, blir det enklast att göra det i ugnen. Använd gärna en digitaltermometer som du sätter i fiskens tjockaste del. När temperaturen når 45-55°C är fisken klar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1253 KJ / 299 kCal
Fett20.7 g
Kolhydrater4.5 g
Protein23.4 g

Testa liknande recept

Smörbakad skrei med mandelpotatis, löjrom och dill
Betyg 3.3 av 5.
42 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Sotad skrei med ljummen sallad
Betyg 3 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad hel skreisida
Betyg 2.3 av 5.
84 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Dilldoftande kräftgryta
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudlar med rökt lax och pepparrotskimchi
Betyg 3.4 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dillpicklad sparris
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga