Inkokt skrei med spetskålsallad

17
0
Inkokt skrei med spetskålsallad

Vill du prova inkokt skrei ska du förbereda den dagen innan. Det är väl värt det eventuella besväret för den blir supergod. Passar bra både som förrätt eller huvudrätt. Servera vid sidan av krispig spetskål och toppa med forellrom.

Inkokt skrei med spetskålsallad

Ingredienser

4 portioner
4 bitar skrei (à 120 g)
1/2 spetskålshuvud
1 dl crème fraiche
1 lime
1 liten rödlök
1/2 dl rapsolja
60 g forellrom
salt och svartpeppar

Inkokningslag

1 l vatten
1/3 dl salt
1/2 citron skuren i skivor
dillstjälkar
1 msk dillfrö

Till garnering

mâchesallad

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja).Recept från Norskfisk.se

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlaggat för 4 portioner men passar även för 8 förrättsportioner. Beräkna 60g skrei per förrättsportion.

Ska du laga skrei till flera, blir det enklast att göra det i ugnen. Använd gärna en digitaltermometer som du sätter i fiskens tjockaste del. När temperaturen når 45-55°C är fisken klar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1253 KJ / 299 kCal
Fett 207 g
Kolhydrater 45 g
Protein 234 g
Läs mer om näringsvärden