Inkokt skrei med spetskålsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Inkokt skrei med spetskålsallad

Vill du prova inkokt skrei ska du förbereda den dagen innan. Det är väl värt det eventuella besväret för den blir supergod. Passar bra både som förrätt eller huvudrätt. Servera vid sidan av krispig spetskål och toppa med forellrom.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dagen före: Koka upp alla ingredienser till lagen och låt dra tills det svalnar.
  2. Sila av citronskivor och dillstjälkar från lagen. Koka upp lagen och slå det på skreibitarna så att det täcker. Lägg över en plastfilm så att det kokar vidare i formen.
  3. Låt dra i minst 24 timmar.
  4. Serveringsdagen: Finstrimla spetskål och koka i lättsaltat vatten i 30 sek. Kyl ner kålen och låt det rinna av ordentligt.
  5. Vispa upp crème fraiche och riv i limeskal (inte det vita under skalet). Salta och peppra.
  6. Finhacka rödlök och blanda med olja och saft från lime, vänd ner forellrom.
  7. Till garnering: Lägg upp som på bilden med spetskålsallad, forellromvinägrett och garnera med machésallad.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja).

Recept från Norskfisk.se

Tips

Grundreceptet är provlaggat för 4 portioner men passar även för 8 förrättsportioner. Beräkna 60g skrei per förrättsportion.

Ska du laga skrei till flera, blir det enklast att göra det i ugnen. Använd gärna en digitaltermometer som du sätter i fiskens tjockaste del. När temperaturen når 45-55°C är fisken klar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar skrei (à 120 g)
  • 1/2 spetskålshuvud
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 lime
  • 1 liten rödlök
  • 1/2 dl rapsolja
  • 60 g forellrom
  • salt och svartpeppar
Inkokningslag
  • 1 l vatten
  • 1/3 dl salt
  • 1/2 citron skuren i skivor
  • dillstjälkar
  • 1 msk dillfrö
Till garnering
  • machesallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1253 kJ / 299 kCal