Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ugnsbakad hel skreisida

Att laga fisk i ugnen är smidigt och spar disk. Ugnsbakad hel skreisida är en färgglad och fräsch rätt, som passar såväl till vardag som till fest! Baka fisken med lite olja och salt och lägg över grönsakerna de sista 5 minuterna. Servera med parmesanost och blandsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Pensla lite olivolja på plåten och salta, lägg skreien på plåten med skinnsidan uppåt. Baka fisken i ugnen i cirka 20 min.
  3. Skär tomater och paprika i grova bitar. Skiva schalottenlök, vitlök och chilifrukt tunt. Blanda alltsammans med olivolja och nymald svartpeppar.
  4. Ta ut skreien ur ugnen och dra ner skinnet mot den tunna delen av fisken så kan du göra en vacker uppläggning (se bilden).
  5. Lägg grönsakerna över fiskens skinnfria del och värm det i ugnen cirka 5 min. Höj ugnstemperaturen till 225°C och låt gå i ugnen ytterligare 5 min.
  6. Avsluta med att riva över basilika och nymald svartpeppar. Garnera med oliver.
  7. Till servering: Servera med en blandsallad och nyriven parmesanost.

För alla

Fri från ägg, gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesan, eller ersätt med mjölkproteinfri ost.

Recept från Norskfisk.se

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 sida skrei med skinn (1 sida motsvarar ca 1,2 kg)
  • 2 msk flingsalt
  • 2 st tomater
  • 1 liten burk rostad paprika
  • 2 st schalottenlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 st chilifrukt
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 kruka basilika
  • svartpeppar
  • 100 g oliver (gärna blandade)
Till servering
  • 1 påse blandsallad
  • färskriven parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1115 kJ / 266 kCal