Jalapeño- och cheddarkorv med krämig majs och sötpotatis
Det går att göra massa olika saker med majs. Här tillagas den i en smarrig röra ihop med bland annat grädde, persilja och prästost. Väldigt god som den är, men extra god ihop med het och smakrik korv och ugnsrostad sötpotatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2022
Ingredienser
4 portioner
ca 1 kg sötpotatis
1 msk olja
salt
peppar
2 förp korv (jalapeño- och cheddar à 240 g)
1 tsk olja
Krämig majs
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1/2 förp persilja (à 20 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 vitlöksklyftor
400 g fryst majs
1 1/2 dl riven prästost
Sallad
1 rödlök
1 förp körsbärstomater (à 250 g)
1 kruka krispsallad
1/2 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3627 KJ / 866 kCal
Fett47 g
Salt4 g
Kolhydrater72 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Vad gör man av salladslöken?
Mona
2022-09-06Mona det var en mycket bra fråga :) Vi har nu korrigerat texten med att salladslöken ska röras i tillsammans med osten och persiljan. Hoppas det smakar. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2022-09-06