Smashed sweet potatoes med syrlig bönsallad

Sötpotatis gör sig jättebra i ugnen, och här täcks de av prästost och ströbröd efter de mosats till lite, innan de åker in i ugnen! Detta lite söta och salta passar perfekt ihop med den syrliga bönsalladen som blandats med dijonsenap och rödvinsvinäger. En komplett middag helt enkelt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2020

Ingredienser
4 portioner
1 kg sötpotatis
2 msk olja
salt
peppar
2 dl riven prästost
1/2 dl ströbröd
150 g haricots verts (bönor)
Bönsallad
2 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
250 g körsbärstomater
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 msk olja
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
65 g babyspenat
Gör så här
00:15:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2318 KJ / 553 kCal
Fett19 g
Salt2.3 g
Kolhydrater69 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stVarför ha med ett recept i veckomeny, som varken har fått högt betyg och inte är en komplett måltid?
Monica
Kändes inkomplett, som att det fattades något. Annars goda smaker.
Emma
Gott. En lättlagad och bra vardagsmåltid med lite guldkant.
Ulf