Krispiga smashed potatoes

Betyg 4.5 av 5.134 personer har röstat
Receptet har 18 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Krispiga smashed potatoes

Smashed potatoes, alltså smashad potatis, är en perfekt rätt att laga när man är lite stressad. Inte för att det går fort, utan för att man får använda knytnävarna! De kokta potatisarna ska helt enkelt få sig en omgång innan de åker in i ugnen. Men glöm inte att krydda de smashade godingarna med ett hemmagjort örtsmör först.

Krispiga smashed potatoes

Ingredienser

4 portioner
900 g amadine potatis
1 msk smör
1 msk olivolja
1 tsk rosmarin
1 tsk timjan
1 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar
2 msk panko eller vanligt ströbröd

Till servering

grillad kyckling
röd mangold

Gör så här

00:15:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

18 st
  • Jättegott! Skalade dock potatisen och bytte ut panko mot vanligt ströbröd och lade till vitlök.

    Anne-cathrin

  • Riktigt gött, kan varmt rekommenderas.

    Harald

  • Man ska väl skala potatisen

    Gun

    Hej Gun! Det är ju en smaksak men i det här receptet har vi inte gjort det. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Jättegott!!!!

    Ann sofie

  • Lysande

    Lenn

  • Använder mig bara av tider och grader. Själv kokar jag dem klara trycker till dem med en flaskbotten lägger dem på en plåt med bakpapper och ringlad olivolja när potatisen är på plats penslar jag dem med ört och vitlök som jag gjort med olivolja smör salt vitlök örter. Gräddar dem tills de fått bra färg och sedan lägger jag på river cheddar/mozzarella låter den smälta innan servering till de grillade köttet och salladen 🤤

    Eva-maria

  • Jag stör på lite riven västerbotten och panko med persilja och timjan. Istället för olja smörjer jag potatisen med smält smör.

    Harald

  • Jättegott! Har inte testat med panko tidigare, härligt krispigt.

    Jessica

  • Koka med skal bör det väl stå i receptet?

    Jonas

  • Går det att smasha potatisen kall, dagen efter man kokat den 🤔

    Lotta

    Hej Lotta! Våra kockar har klurat lite och godast är att göra dem samma dag men det kommer att fungera. Eventuellt blir potatisen lite fastare/torrare och du kan behöva ha på mer olja/smör. Och tiden i ugnen kan behöva justeras så att potatisen verkligen blir varm, så du får hålla lite koll i ugnen. Lycka till och hoppas du gillar potatisen. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi2201 KJ / 527 kCal
Fett24 g
Salt3.43 g
Kolhydrater41 g
Protein34 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Zucchinifritters med fetaost
    Betyg 4.7 av 5.50 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt potatissallad med kapris, dill och senap
    Betyg 4.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nudelwok med kyckling- och cosmopolitan
    Betyg 3.7 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad