Krispiga smashed potatoes

Smashed potatoes, alltså smashad potatis, är en perfekt rätt att laga när man är lite stressad. Inte för att det går fort, utan för att man får använda knytnävarna! De kokta potatisarna ska helt enkelt få sig en omgång innan de åker in i ugnen. Men glöm inte att krydda de smashade godingarna med ett hemmagjort örtsmör först.

Gör så här
00:15:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2201 KJ / 527 kCal
Fett24 g
Salt3.43 g
Kolhydrater41 g
Protein34 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
18 stJättegott! Skalade dock potatisen och bytte ut panko mot vanligt ströbröd och lade till vitlök.
Anne-cathrin
Riktigt gött, kan varmt rekommenderas.
Harald
Man ska väl skala potatisen
Gun
Hej Gun! Det är ju en smaksak men i det här receptet har vi inte gjort det. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jättegott!!!!
Ann sofie
Lysande
Lenn
Använder mig bara av tider och grader. Själv kokar jag dem klara trycker till dem med en flaskbotten lägger dem på en plåt med bakpapper och ringlad olivolja när potatisen är på plats penslar jag dem med ört och vitlök som jag gjort med olivolja smör salt vitlök örter. Gräddar dem tills de fått bra färg och sedan lägger jag på river cheddar/mozzarella låter den smälta innan servering till de grillade köttet och salladen 🤤
Eva-maria
Jag stör på lite riven västerbotten och panko med persilja och timjan. Istället för olja smörjer jag potatisen med smält smör.
Harald
Jättegott! Har inte testat med panko tidigare, härligt krispigt.
Jessica
Koka med skal bör det väl stå i receptet?
Jonas
Går det att smasha potatisen kall, dagen efter man kokat den 🤔
Lotta
Hej Lotta! Våra kockar har klurat lite och godast är att göra dem samma dag men det kommer att fungera. Eventuellt blir potatisen lite fastare/torrare och du kan behöva ha på mer olja/smör. Och tiden i ugnen kan behöva justeras så att potatisen verkligen blir varm, så du får hålla lite koll i ugnen. Lycka till och hoppas du gillar potatisen. Hälsningar Ulrika
ICA-köket