Skurna pepparkakor

Betyg 4.5 av 5.23 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Skurna pepparkakor

Snabbaste pepparkakorna i tunna, spröda skivor. Se till att degen får mycket smak av alla härliga julkryddor, blanda med mandelspån, rulla ihop den och låt svalna i kylen. Sen skär du tunna skivor och gräddar i ugnen.

Skurna pepparkakor

Ingredienser

50 st
1 dl sötmandel (1 dl motsvarar ca 50 g)
100 g rumstempererat smör
5 msk strösocker
1/2 dl ljus sirap
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 tsk malda kryddnejlikor
2 1/2 vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
1/2 tsk bikarbonat

Gör så här

00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Varför blev mina sega och ej spröda?

    Marianne

  • Blir jättebra!

    Ulla

  • Väldigt lätt att göra och himmelskt gott.

    Johan

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per pepparkaka.
Energi177 KJ / 42 kCal
Fett2.2 g
Kolhydrater5 g
Protein0.5 g

Testa liknande recept

  • Franska skurna pepparkakor
    Betyg 4.6 av 5.115 personer har röstat
    Receptet har 33 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pepparkakspinnar
    Betyg 2.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pepparkakor
    Betyg 4.1 av 5.531 personer har röstat
    Receptet har 84 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pepparnötter
    Betyg 3.3 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Veganska pepparkakor
    Betyg 4.1 av 5.37 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mjuk pepparkaka med apelsin och glasyr
    Betyg 3.1 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad