Pepparnötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Pepparnötter

Recept på småkakor perfekta att servera till jul. Pepparnötter gör du av bland annat sötmandel, smör, sirap, ägg, kanel, ingefära och kryddnejlika. Kakorna blir söta och mumsiga.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 65 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skålla och skala mandeln. Rör matfett, sirap och socker pösigt. Tillsätt ägget.
  3. Blanda samman vetemjölet med bikarbonat och samtliga kryddor. Vänd ner i äggsmeten.
  4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 8 lika stora delar (för 64 st). Rulla ut till längder och dela varje i ca 8 lika stora bitar.
  5. Rulla dem till bollar och lägg på bakpappersklädda plåtar. Tryck fast en hel eller halvmandel i varje kaka.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter.

För alla

Pepparnötter innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 65 st
  • 2 dl sötmandel
  • 200 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 dl socker
  • 1 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kryddnejlika
Lägg till i inköpslistan