Skrei med dill- och kaprisdressing
Skrei, sitt konstiga namn till trots, är en variant av torsk. Börja med en snabbmarinering, sen strör du stötta dillfrön och peppar över fisken innan den steks. Servera med en smakrik dill- och kaprisdressing.
Ingredienser
8 bufféportioner
Skrei
400 g skreirygg med skinn (eller torskrygg)
1/2 msk strösocker
1 tsk salt
1/2 msk dillfrö
2 krm hel svartpeppar
2 tsk olja (till stekning)
Sallad/dressing
2 hjärtsallad
1 kruka dill
2 msk kapris
65 g babyspenat
1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 msk citronsaft)
3 msk kallpressad rapsolja
1 msk dijonsenap
salt och peppar
Till garnering
2 msk mandelspån
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Servera gärna med en bulgursallad på kokt bulgur, spenat, stjälkselleri, ärtor och citrondressing för mer mättande måltid.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi464 KJ / 111 kCal
Fett7 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein10 g
Kommentar
Fräscht och gott!
Birgitta
2016-03-18