Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Skrei med dill- och kaprisdressing

Skrei, sitt konstiga namn till trots, är en variant av torsk. Börja med en snabbmarinering, sen strör du stötta dillfrön och peppar över fisken innan den steks. Servera med en smakrik dill- och kaprisdressing.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fisk: Tina fisken om fryst används.
  2. Skär fisken i ca 2 cm breda skivor. Lägg dem i en form. Blanda socker och salt, strö blandningen över fisken.  Låt marinera ca 15 minuter i rumstemperatur.
  3. Stöt dillfröna och pepparn i en mortel. 
  4. Sallad/dressing: Ansa salladen och plocka loss bladen, spara de 8 största (för 8 port) och strimla resten. Plocka av dillen, hacka den och kaprisen. Strimla spenaten. Pressa citronen.
  5. Rör ihop oljan med senapen och citronsaften. Vänd ner kaprisen och dillen. 
  6. Blanda den hackade spenaten och salladen med dill- och kaprisdressingen (inte de hela bladen). Smaksätt med salt och peppar.
  7. Till garnering: Rosta mandeln i en torr stekpanna på medelvärme.
  8. Fisk: Strö dillfröna och pepparn på fisken och stek den hastigt i en lätt oljad, het stekpanna ca 10 sekunder på varje sida. 
  9. Fyll salladsbladen med salladen. Toppa med fisken och garnera med mandelspånen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Servera gärna med en bulgursallad på kokt bulgur, spenat, stjälkselleri, ärtor och citrondressing för mer mättande måltid.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
Skrei
  • 400 g skreirygg med skinn (eller torskrygg)
  • 1/2 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1/2 msk dillfrö
  • 2 krm hel svartpeppar
  • 2 tsk olja (till stekning)
Sallad/dressing
  • 2 hjärtsallad
  • 1 kruka dill
  • 2 msk kapris
  • 65 g babyspenat
  • 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 msk citronsaft)
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 1 msk dijonsenap
  • salt och peppar
Till garnering
  • 2 msk mandelspån
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 464 kJ / 111 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept