Skrei med dill- och kaprisdressing

56
1
Skrei med dill- och kaprisdressing

Skrei, sitt konstiga namn till trots, är en variant av torsk. Börja med en snabbmarinering, sen strör du stötta dillfrön och peppar över fisken innan den steks. Servera med en smakrik dill- och kaprisdressing.

Skrei med dill- och kaprisdressing

Ingredienser

8 bufféportioner

Skrei

400 g skreirygg med skinn (eller torskrygg)
1/2 msk strösocker
1 tsk salt
1/2 msk dillfrö
2 krm hel svartpeppar
2 tsk olja (till stekning)

Sallad/dressing

2 hjärtsallad
1 kruka dill
2 msk kapris
65 g babyspenat
1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 msk citronsaft)
3 msk kallpressad rapsolja
1 msk dijonsenap
salt och peppar

Till garnering

2 msk mandelspån

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Servera gärna med en bulgursallad på kokt bulgur, spenat, stjälkselleri, ärtor och citrondressing för mer mättande måltid.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

56

Kommentar

Birgitta

2016-03-18

Fräscht och gott!

Näringsvärde per portion

Energi 464 KJ / 111 kCal
Fett 7 g
Salt 1 g
Kolhydrater 3 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden