Skrei med dill- och kaprisdressing

Betyg 2.9 av 5.
56 personer har röstat
1
Skrei med dill- och kaprisdressing

Skrei, sitt konstiga namn till trots, är en variant av torsk. Börja med en snabbmarinering, sen strör du stötta dillfrön och peppar över fisken innan den steks. Servera med en smakrik dill- och kaprisdressing.

Skrei med dill- och kaprisdressing

Ingredienser

8 bufféportioner

Skrei

400 g skreirygg med skinn (eller torskrygg)
1/2 msk strösocker
1 tsk salt
1/2 msk dillfrö
2 krm hel svartpeppar
2 tsk olja (till stekning)

Sallad/dressing

2 hjärtsallad
1 kruka dill
2 msk kapris
65 g babyspenat
1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 msk citronsaft)
3 msk kallpressad rapsolja
1 msk dijonsenap
salt
peppar

Till garnering

2 msk mandelspån

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
56 personer har röstat

Kommentar

Fräscht och gott!

Birgitta

2016-03-18

Näringsvärde per bufféportion

Energi464 KJ / 111 kCal
Fett7 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Inkokt skrei med spetskålsallad
Betyg 2.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dill- och ostbröd
Betyg 3.7 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Strömmingsaladåb
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegetarisk kräftströmming
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Inlagd sill med aquavit, dill och gurka
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Focaccia i långpanna med dill och prästost
Betyg 4.4 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga