Strömmingsaladåb
Strömmingsaladåb är goda strömmingsfiléer som tillagats i portionsformar med dillfrön, grovhackad dill, gelatinblad och ättiksprit. Denna läckra fiskrätt är relativt lättlagad men tillagningstiden överstiger en timme.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005
Ingredienser
6 portioner
18 små strömmingsfiléer (18 filéer motsvarar ca 600 g)
4 gelatinblad
3/4 dl ättiksprit (12%)
1 1/2 dl socker
2 1/2 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar från kvarn
1 dl grovhackad dill
1 tsk dillfrö (1 tsk dillfrö motsvarar ca 6 krondillskronor)
1 lagerblad
6 kryddpepparkorn
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1600 KJ / 380 kCal
Fett42 g
Kolhydrater1 g
Protein0.5 g
Kommentarer