Strömmingsaladåb

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Strömmingsaladåb

Strömmingsaladåb är goda strömmingsfiléer som tillagats i portionsformar med dillfrön, grovhackad dill, gelatinblad och ättiksprit. Denna läckra fiskrätt är relativt lättlagad men tillagningstiden överstiger en timme.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Strömmingsaladåb

Ingredienser

6 portioner
18 små strömmingsfiléer (18 filéer motsvarar ca 600 g)
4 gelatinblad
3/4 dl ättiksprit (12%)
1 1/2 dl socker
2 1/2 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar från kvarn
1 dl grovhackad dill
1 tsk dillfrö (1 tsk dillfrö motsvarar ca 6 krondillskronor)
1 lagerblad
6 kryddpepparkorn

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1600 KJ / 380 kCal
Fett42 g
Kolhydrater1 g
Protein0.5 g

Testa liknande recept

Kräftströmming
Betyg 4.8 av 5.
70 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Katarinas ättikströmming
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stekt inlagd strömming
Betyg 4.7 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grundrecept inlagd/gravad strömming
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ättiksströmming
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Strömmingslåda
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga