Strömmingsaladåb

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Strömmingsaladåb

Strömmingsaladåb är goda strömmingsfiléer som tillagats i portionsformar med dillfrön, grovhackad dill, gelatinblad och ättiksprit. Denna läckra fiskrätt är relativt lättlagad men tillagningstiden överstiger en timme.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Strömmingsaladåb

Ingredienser

6 portioner
18   små strömmingsfiléer (18 filéer motsvarar ca 600 g)
4   gelatinblad
3/4 dl  ättiksprit (12%)
1 1/2 dl  socker
2 1/2 dl  vatten
1 tsk  salt
1 krm  peppar från kvarn
1 dl  grovhackad dill
1 tsk  dillfrö (1 tsk dillfrö motsvarar ca 6 krondillskronor)
1   lagerblad
6   kryddpepparkorn

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1600 KJ / 380 kCal
Fett42 g
Kolhydrater1 g
Protein0.5 g

Testa liknande recept

Kräftströmming
Betyg 4.8 av 5.
69 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Katarinas ättikströmming
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stekt inlagd strömming
Betyg 4.8 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grundrecept inlagd/gravad strömming
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ättiksströmming
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Stekt strömming med potatisplättar
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga