Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Strömmingsaladåb

Strömmingsaladåb är goda strömmingsfiléer som tillagats i portionsformar med dillfrön, grovhackad dill, gelatinblad och ättiksprit. Denna läckra fiskrätt är relativt lättlagad men tillagningstiden överstiger en timme.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rulla ihop strömmingsfiléerna, ev stora filéer kan delas.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp ättika, socker och vatten. Ta upp och smält gelatinbladen i kastrullen.
  4. Lägg 2 -3 strömmingsrulader i varje portionsform. Salta och peppra. Tillsätt dill, dillfrö/krondillskronor, lagerblad och kryddpepparkorn.
  5. Häll den heta lagen över strömmingen och tillaga i ugn ca 20 minuter. Låt kallna och ställ i kylen att stelna ca 4 timmar.
  6. Vid servering, doppa formen i hett vatten och stjälp upp.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 18 små strömmingsfiléer (18 filéer motsvarar ca 600 g)
  • 4 gelatinblad
  • 3/4 dl ättiksprit (12%)
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar från kvarn
  • 1 dl grovhackad dill
  • 1 tsk dillfrö (1 tsk dillfrö motsvarar ca 6 krondillskronor)
  • 1 lagerblad
  • 6 kryddpepparkorn
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1600 kJ / 380 kCal