Inlagd sill med aquavit, dill och gurka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Inlagd sill med aquavit, dill och gurka

Gör succé med hemmagjord inlagd sill! Denna variant smaksätts med aquavit, dillfrön, gurka och hackad dill. Servera med kokt eller krossad potatis på midsommarbordet!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp ättika, socker, vatten och salt. Ta från värmen och låt svalna helt.
  2. Rör ner aquavit och dillfrön i den kalla lagen. Häll av och skär sillen i bitar. Skiva gurkan tunt.
  3. Varva sill, gurka och dill i en väl rengjord burk. Häll över lagen. Låt stå minst 8 timmar i kylen före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner.

Ingredienser

Portioner: 6-8
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 8 cl aquavit
  • 2 msk dillfrön
  • 2 förp 5-minuterssill
  • 1/2 gurka
  • 1 dl hackad dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 836 kJ / 200 kCal