Dill- och ostbröd

Betyg 3.7 av 5.
14 personer har röstat
5
Dill- och ostbröd

Prova detta dill- och ostbröd nästa gång du ska baka, du får ett väldigt smakrikt bröd med saftigt innehåll av osten och dillen. Använd gärna lagrad ost för extra mycket smak.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Dill- och ostbröd

Ingredienser

8 bröd
1 msk dillfrö eller fänkålsfrö
25 g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
3 msk olivolja
ca 12 dl vetemjöl special
1 kruka dill
2 dl riven lagrad ost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Supergott bröd

Maria

2024-08-25

Och tror du Soltorkad Tomat (+ev lite riven ost) skulle funka, va gott att baka in i degen ist för dill?🤔 lr strö riven Ost uppepå, mot slutet av gräddningen? Tacksam för Svar 🤗

Rosmarie

2024-08-06

Hej Rosmarie! Här kommer ett recept som har precis de smakerna :) en crème av soltorkade tomater, riven ost och pizzadeg. Vackert blir det dessutom. https://www.ica.se/recept/tarte-soleil-726848/ Hoppas du gillar receptet, lycka till. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2024-08-07

Finns det nån Genväg på detta bröd?! Tänkte mest på om man kan anv nån förp pizzadeg-bakmix lr färdig pizzadeg som är färdigjäst liksom? Mitt tålamod att Vänta in för resultat (jäsning) är inte det bästa 🤪🤣

Rosmarie

2024-08-06

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per bröd på torrvikten.
Energi1669 KJ / 399 kCal
Fett9 g
Salt1.8 g
Kolhydrater66 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Grillbaguetter till lunchen
Betyg 3 av 5.
61 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vridna baguetter
Betyg 3.9 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Focaccia i långpanna med dill och prästost
Betyg 4.4 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Valnötsbaguetter à la Bruks
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baguette
Betyg 4.6 av 5.
156 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljäst focaccia
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga