Dill- och ostbröd | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Dill- och ostbröd

Prova detta dill- och ostbröd nästa gång du ska baka, du får ett väldigt smakrikt bröd med saftigt innehåll av osten och smöret med dill. Brödet får mer smak ifall du använder extralagrad prästost.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda vatten, smulad jäst, salt, vetemjöl och dinkelmjöl i en bunke. Arbeta ihop degen för hand, ca 10 minuter, eller i maskin, ca 5 minuter. Jäs under bakduk 40 minuter.
  2. Blanda dill och smör.
  3. Kavla ut degen på ett lätt mjölat underlag till en 1/2 cm tjock platta, ca 45 x 35 cm (för 2 bröd). Bred på dillsmöret. Strö över osten. Rulla ihop degen från långsidan. Tvinna rullen lite.
  4. Dela degrullen i 2 bitar (för 2 bröd) och lägg på en bakpappersklädd plåt. Klipp några jack i varje degrulle. Låt bröden jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225°C.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen 25–30 minuter. Låt svalna på galler.

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett, välj ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett, välj mjölkfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 2 bröd
  • 5 dl ljummet vatten (37 °C)
  • 1 paket jäst (à 50 g)
  • 2 tsk salt
  • 1 liter vetemjöl
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 2 dl finskuren dill
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 3 dl riven ost, gärna extralagrad prästost
Lägg till i inköpslistan