Dill- och ostbröd

Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
1
Dill- och ostbröd

Prova detta dill- och ostbröd nästa gång du ska baka, du får ett väldigt smakrikt bröd med saftigt innehåll av osten och dillen. Använd gärna lagrad ost för extra mycket smak.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Dill- och ostbröd

Ingredienser

8 bröd
1 msk  dillfrö eller fänkålsfrö
25 g  jäst
5 dl  vatten
2 tsk  salt
3 msk  olivolja
ca 12 dl  vetemjöl special
1   kruka dill
2 dl  riven lagrad ost

För alla

Fri från laktos och ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat per bröd på torrvikten.
Receptet har uppdaterats mars 2023.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Åh så goda de ser ut! Kan man nattjäsa brödet? Arbetar sent den dagen d3 ska bjudas på och undrar om jag bara kan baka av brödet före gästerna k9mmer?

Petra

2023-08-05

Näringsvärde per portion

Energi1669 KJ / 399 kCal
Fett9 g
Salt1.8 g
Kolhydrater66 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Vridna baguetter
Betyg 3.9 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baguette
Betyg 4.6 av 5.
134 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillbaguetter till lunchen
Betyg 3 av 5.
61 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Knäckebröd
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Focaccia i långpanna med dill och prästost
Betyg 4.4 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Valnötsbaguetter à la Bruks
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga