Dill- och ostbröd

Prova detta dill- och ostbröd nästa gång du ska baka, du får ett väldigt smakrikt bröd med saftigt innehåll av osten och dillen. Använd gärna lagrad ost för extra mycket smak.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Ingredienser
8 bröd
1 msk dillfrö eller fänkålsfrö
25 g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
3 msk olivolja
ca 12 dl vetemjöl special
1 kruka dill
2 dl riven lagrad ost
För alla
Fri från laktos och ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat per bröd på torrvikten.
Receptet har uppdaterats mars 2023.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1669 KJ / 399 kCal
Fett9 g
Salt1.8 g
Kolhydrater66 g
Protein11 g
Kommentar
Åh så goda de ser ut! Kan man nattjäsa brödet? Arbetar sent den dagen d3 ska bjudas på och undrar om jag bara kan baka av brödet före gästerna k9mmer?
Petra
2023-08-05