Skördegryta
Gryta är tacksamt att laga. Alltid lika värmande och varierbar. Den här vegetariska skördegrytan har persiljerot, morötter, blomkål och hela burktomater som bas. Smaken är milt syrlig med örtighet från timjan. Förstärk den gärna med bönor och linser.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014
Ingredienser
6 portioner
300 g persiljerot eller palsternacka
300 g morötter
1 gul lök
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 vit eller lila blomkål (à ca 700 g)
3 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 burk hela tomater (à ca 400 g)
2 lagerblad
1 msk hackad färsk timjan
finrivet skal av 1 citron
1 msk färskpressad citronjuice
2 dl torrt vitt vin
2 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi625 KJ / 150 kCal
Fett3 g
Salt1.49 g
Kolhydrater17 g
Protein4 g
Kommentarer
Mycket god och här kan man lägga till de grönsaker man vill. Skulle dock behövas bönor eller linser som protein
Gunilla
2023-02-15Mycket god gryta. Tillsatte Barlottibönor, persilja och riven parmesan.
Catarina
2021-02-07Helt ok. Skulle nog ersätta en del av blomkål med potatis istället.
Anders
2021-02-04