Skördegryta

71
4
Skördegryta

Gryta är tacksamt att laga. Alltid lika värmande och varierbar. Den här vegetariska skördegrytan har persiljerot, morötter, blomkål och hela burktomater som bas. Smaken är milt syrlig med örtighet från timjan. Förstärk den gärna med bönor och linser.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Skördegryta

Ingredienser

6 portioner
300 g persiljerot eller palsternacka
300 g morötter
1 gul lök
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 vit eller lila blomkål (à ca 700 g)
3 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 burk hela tomater (à ca 400 g)
2 lagerblad
1 msk hackad färsk timjan
finrivet skal av 1 citron
1 msk färskpressad citronjuice
2 dl torrt vitt vin
2 dl vatten

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

71

Kommentarer

Catarina

2021-02-07

Mycket god gryta. Tillsatte Barlottibönor, persilja och riven parmesan.

Anders

2021-02-04

Helt ok. Skulle nog ersätta en del av blomkål med potatis istället.

Eva

2016-08-22

God och matig.

Näringsvärde per portion

Energi 625 KJ / 150 kCal
Fett 3 g
Salt 1.49 g
Kolhydrater 17 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden