Skördegryta

Betyg 2.8 av 5.
74 personer har röstat
5
Skördegryta

Gryta är tacksamt att laga. Alltid lika värmande och varierbar. Den här vegetariska skördegrytan har persiljerot, morötter, blomkål och hela burktomater som bas. Smaken är milt syrlig med örtighet från timjan. Förstärk den gärna med bönor och linser.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Skördegryta

Ingredienser

6 portioner
300 g  persiljerot eller palsternacka
300 g  morötter
1   gul lök
1   rödlök
3   vitlöksklyftor
1   vit eller lila blomkål (à ca 700 g)
3 msk  olivolja
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1   burk hela tomater (à ca 400 g)
2   lagerblad
1 msk  hackad färsk timjan
finrivet skal av 1   citron
1 msk  färskpressad citronjuice
2 dl  torrt vitt vin
2 dl  vatten

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
74 personer har röstat

Kommentarer

Mycket god och här kan man lägga till de grönsaker man vill. Skulle dock behövas bönor eller linser som protein

Gunilla

2023-02-15

Mycket god gryta. Tillsatte Barlottibönor, persilja och riven parmesan.

Catarina

2021-02-07

Helt ok. Skulle nog ersätta en del av blomkål med potatis istället.

Anders

2021-02-04

Näringsvärde per portion

Energi625 KJ / 150 kCal
Fett3 g
Salt1.49 g
Kolhydrater17 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Picklad blomkål
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grönsaksbuljong
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Älggryta med rötter
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokt rimmad oxbringa med granny smith-velouté
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Persiljerotspuré
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegocurry med blomkål
Betyg 3.4 av 5.
93 personer har röstat
Under 30 min att tillaga