Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Skördegryta

Gryta är tacksamt att laga. Alltid lika värmande och varierbar. Den här vegetariska skördegrytan har persiljerot, morötter, blomkål och hela burktomater som bas. Smaken är milt syrlig med örtighet från timjan. Förstärk den gärna med bönor och linser.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär persiljerot eller palsternacka och morötter i skivor. 
  2. Skala, dela och strimla löken. Skala och krossa vitlöksklyftorna med sidan av kniven. 
  3. Ansa och dela blomkålen i mindre buketter.
  4. Fräs rotfrukter, lök och vitlök i oljan i en het gryta tills de mjuknat något, ca 10 minuter. Krydda med salt och peppar.
  5. Tillsätt burktomater, lagerblad, timjan, citronskal, citronjuice, vin och vatten. Låt småkoka under lock på medelvärme ca 30 minuter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 300 g persiljerot eller palsternacka
  • 300 g morötter
  • 1 gul lök
  • 1 rödlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 vit eller lila blomkål (à ca 700 g)
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 burk hela tomater (à ca 400 g)
  • 2 lagerblad
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 625 kJ / 150 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer