Timjan- och rödbetssoppa med prosciutto
En krämig och välsmakande rödbetssoppa som bland annat innehåller färsk timjan, kummin och rödvinsvinäger. Alla ingredienser till soppan kokas tillsammans i en smakrik kycklingbuljong. Soppan mixas sedan slät och serveras med ljummen surdegsbaguette och tunna bitar prosciutto.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2015
Ingredienser
2 portioner
250 g surdegsbaguette
Soppa
1/2 purjolök
2 krm hel kummin
1 tsk olivolja
400 g förkokta rödbetor
5 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk rödvinsvinäger
1 msk hackad timjan
1 dl crème fraiche
salt
peppar
120 g prosciutto
1/2 förp färskost med pepparrot
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3859 KJ / 923 kCal
Fett43 g
Salt6.27 g
Kolhydrater92 g
Protein37 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer