Timjan- och rödbetssoppa med prosciutto

15
0
Timjan- och rödbetssoppa med prosciutto

En krämig och välsmakande rödbetssoppa som bland annat innehåller färsk timjan, kummin och rödvinsvinäger. Alla ingredienser till soppan kokas tillsammans i en smakrik kycklingbuljong. Soppan mixas sedan slät och serveras med ljummen surdegsbaguette och tunna bitar prosciutto.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2015

Timjan- och rödbetssoppa med prosciutto

Ingredienser

2 portioner
250 g surdegsbaguette

Soppa

1/2 purjolök
2 krm hel kummin
1 tsk olivolja
400 g förkokta rödbetor
5 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk rödvinsvinäger
1 msk hackad timjan
1 dl crème fraiche
salt och peppar
120 g prosciutto
1/2 förp färskost med pepparrot

För alla:

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj crème fraiche och färskost utan laktos.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3859 KJ / 923 kCal
Fett 43 g
Salt 6.27 g
Kolhydrater 92 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden