Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Timjan- och rödbetssoppa med prosciutto

En krämig och välsmakande rödbetssoppa som bland annat innehåller färsk timjan, kummin och rödvinsvinäger. Alla ingredienser till soppan kokas tillsammans i en smakrik kycklingbuljong. Soppan mixas sedan slät och serveras med ljummen surdegsbaguette och tunna bitar prosciutto.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grädda brödet enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Soppa: Ansa och skär purjolöken i skivor.  Fräs den och kummin i olivoljan i en kastrull några minuter. Dela rödbetorna i bitar och lägg i kastrullen. Tillsätt buljong, vinäger och timjan. Låt sjuda ca 10 minuter.
  3. Tillsätt crème fraiche och mixa soppan slät. Häll tillbaka i kastrullen och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera soppan med prosciutto, baguette och pepparrotsost.

För alla:

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj crème fraiche och färskost utan laktos.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 250 g surdegsbaguette
Soppa
  • 1/2 purjolök
  • 2 krm hel kummin
  • 1 tsk olivolja
  • 400 g förkokta rödbetor
  • 5 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk hackad timjan
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • 120 g prosciutto
  • 1/2 förp färskost med pepparrot
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 3404 kJ / 814 kCal

ICA återkallar ICA Basic hallon Läs mer