Pastasallad med majs och rökt skinka
Supergod och enkel pastasallad. Med pesto blir pastan krämig och smakrik, och tomater och majs gör den både fräsch och vacker. Det går snabbt att koka pasta och röra ihop tillbehören. Servera gärna med färska gröna örter. Kanske en ny vardagsfavorit?
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna farfalle)
1 förp majskorn (à 340 g)
4 tomater
2 msk basilika- eller tomatpesto
360 g strimlad rökt skinka
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2170 KJ / 519 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein30 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så enkelt men såå gott! Älskar pastasallad, speciellt nu under de varma dagarna! Jag gjorde en hemgjord Rhode island sås(creme fraishe, sweet chili sås, salt & peppar) till istället för peston. Supergott!
Cassandra
2023-05-24Trevligt inslag m sallad, då kan man passa på att blanda i lite annat som man måste göra av med hemma också. Jag hade en halv burk paprikapesto resp vanlig pesto som jag gjorde av med. Hade även lite Oliver, fetaost o lite smetana kvar sen tidigare kassar som fick åka med. Blir lite smaklöst om man följer receptet rakt av.
Louise
2021-11-19Otroligt smaklös och tråkig mat, det gick inte hem hos nån av oss. Jag kokade snabbt ihop en gräddsås och hällde över, då blev det ätligt.
Pernilla
2021-11-15