Pastasallad med majs och rökt skinka

27
8
Pastasallad med majs och rökt skinka

Supergod och enkel pastasallad. Med pesto blir pastan krämig och smakrik, och tomater och majs gör den både fräsch och vacker. Det går snabbt att koka pasta och röra ihop tillbehören. Servera gärna med färska gröna örter. Kanske en ny vardagsfavorit?

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2020

Pastasallad med majs och rökt skinka

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna farfalle)
1
förp majskorn (à 340 g)
4
tomater
360 g
strimlad rökt skinka

Att ha hemma

2 msk
basilika- eller tomatpesto
-
salt
-
svartpeppar

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfri pesto.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan parmesanost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Klimatanpassa

Gör klimaträtt genom att byta ut skinka mot kycklinginnerlårfilé. Detta leder till en 75 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Tips

En färsk ört är gott att hacka ner i salladen, tex basilika eller persilja.

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Britt-marie

2020-11-20

Gott

Samuel

2020-11-17

Helt ok! Men jag tog paprikapesto istället, och en hel burk av de så blir de lite mer smak

Andrea

2020-11-17

Hade ingen pesto hemma vilket gjorde rätten lite tafatt och inte lite snabbgjord, fick hitta på substitut

Näringsvärde per portion

Energi 2170 KJ / 519 kCal
Fett 17 g
Salt 2 g
Kolhydrater 57 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept