Biff Stroganoff med rostad majrova
Denna rustika och välsmakande biffstroganoff har en härlig och krämig karaktär. Du gör den bland annat på strimlad ryggbiff, tomatpuré och grädde. Den något söta potatisen och majrovan får en fin krispig yta när de rostas i ugnen och som tillbehör bryts smakerna av med syrlig inlagd gurka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2016
Ingredienser
4 portioner
Rostade rotfrukter
900 g fast potatis
300 g majrova
1 msk olivolja
salt
peppar
Inlagd gurka
1 gurka
2 tsk strösocker
2 tsk ättiksprit (12 %)
1 msk vatten
1/2 tsk salt
Stroganoff
1 rödlök
1 orange paprika
ca 500 g strimlad ryggbiff
2 tsk olja
1/2 dl tomatpesto
2 msk tomatpuré
2 dl vispgrädde
Till servering
1/2 förp solrosskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3008 KJ / 719 kCal
Fett38 g
Salt2 g
Kolhydrater52 g
Protein38 g
Kommentar
Detta är verkligen ett favoritrecept! Vi lagar det minst två gånger i månaden! Vi använder fransyska eller annat billigare kött och skippar majrovan (den blev aldrig bra). Vi hör dubbelt så mycket sås, för den kokar bort ganska mycket och blandar gärna potatis och sötpotatis till. Verkligen jättegott! Restaurangmat hemma!
Rebecca
2020-08-22