Biff Stroganoff med rostad majrova | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Biff Stroganoff med rostad majrova

Denna rustika och välsmakande biffstroganoff har en härlig och krämig karaktär. Du gör den bland annat på strimlad ryggbiff, tomatpuré och grädde. Den något söta potatisen och majrovan får en fin krispig yta när de rostas i ugnen och som tillbehör bryts smakerna av med syrlig inlagd gurka.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt i ugnen.
  2. Rostade rotfrukter: Skölj och skär rotfrukterna i klyftor och lägg dem i en bunke. Vänd runt dem med olivolja och krydda med salt och peppar. Häll dem på den varma plåten. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills de är mjuka.
  3. Inlagd gurka: Skiva gurkan tunt. Blanda socker, ättika, vatten och salt i en bunke. Rör tills sockret löst upp sig. Vänd ner gurkan.
  4. Stroganoff: Skala och skiva löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.  
  5. Stek kött och grönsaker i omgångar i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg upp på en tallrik.
  6. Blanda ner tomatpeston, tomatpurén och grädden i stekpannan, låt det koka upp. Lägg ner köttet och grönsakerna och sjud ca 5 minuter.
  7. Till servering: Servera stroganoffen med rotfrukter, gurka och solrosskott.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tomatpeston. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. Byt eventuellt ut tomatpeston mot kräm av soltorkad tomat eller chilisås.
Gör mjölkproteinfri: byt ut pesto mot kräm av soltorkade tomater eller chilisås. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i tomatpeston).

Tips

Hacka gärna lite persilja och blanda med gurkan strax innan servering.

Ingredienser

Portioner: 4
Rostade rotfrukter
  • 900 g fast potatis
  • 300 g majrova
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
Inlagd gurka
  • 1 gurka
  • 2 tsk strösocker
  • 2 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 msk vatten
  • 1/2 tsk salt
Stroganoff
  • 1 rödlök
  • 1 orange paprika
  • ca 500 g strimlad ryggbiff
  • 2 tsk olja
  • 1/2 dl tomatpesto
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vispgrädde
Till servering
  • 1/2 förp solrosskott (à 100 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3008 kJ / 719 kCal