Biff Stroganoff med rostad majrova

Denna rustika och välsmakande biffstroganoff har en härlig och krämig karaktär. Du gör den bland annat på strimlad ryggbiff, tomatpuré och grädde. Den något söta potatisen och majrovan får en fin krispig yta när de rostas i ugnen och som tillbehör bryts smakerna av med syrlig inlagd gurka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2016

Ingredienser
Rostade rotfrukter
Inlagd gurka
Stroganoff
Till servering
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på tomatpeston. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. Byt eventuellt ut tomatpeston mot kräm av soltorkad tomat eller chilisås.
Gör mjölkproteinfri: byt ut pesto mot kräm av soltorkade tomater eller chilisås. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i tomatpeston).
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Detta är verkligen ett favoritrecept! Vi lagar det minst två gånger i månaden! Vi använder fransyska eller annat billigare kött och skippar majrovan (den blev aldrig bra). Vi hör dubbelt så mycket sås, för den kokar bort ganska mycket och blandar gärna potatis och sötpotatis till. Verkligen jättegott! Restaurangmat hemma!
Rebecca
2020-08-22