Biff Stroganoff med rostad majrova

78
1
Biff Stroganoff med rostad majrova

Denna rustika och välsmakande biffstroganoff har en härlig och krämig karaktär. Du gör den bland annat på strimlad ryggbiff, tomatpuré och grädde. Den något söta potatisen och majrovan får en fin krispig yta när de rostas i ugnen och som tillbehör bryts smakerna av med syrlig inlagd gurka.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2016

Biff Stroganoff med rostad majrova

Ingredienser

4 portioner

Rostade rotfrukter

900 g fast potatis
300 g majrova
1 msk olivolja
salt och peppar

Inlagd gurka

1 gurka
2 tsk strösocker
2 tsk ättiksprit (12 %)
1 msk vatten
1/2 tsk salt

Stroganoff

1 rödlök
1 orange paprika
ca 500 g strimlad ryggbiff
2 tsk olja
1/2 dl tomatpesto
2 msk tomatpuré
2 dl vispgrädde

Till servering

1/2 förp solrosskott (à 100 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tomatpeston. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. Byt eventuellt ut tomatpeston mot kräm av soltorkad tomat eller chilisås.
Gör mjölkproteinfri: byt ut pesto mot kräm av soltorkade tomater eller chilisås. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i tomatpeston).

Gör så här

Tips

Hacka gärna lite persilja och blanda med gurkan strax innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

78

Kommentar

Rebecca

2020-08-22

Detta är verkligen ett favoritrecept! Vi lagar det minst två gånger i månaden! Vi använder fransyska eller annat billigare kött och skippar majrovan (den blev aldrig bra). Vi hör dubbelt så mycket sås, för den kokar bort ganska mycket och blandar gärna potatis och sötpotatis till. Verkligen jättegott! Restaurangmat hemma!

Näringsvärde per portion

Energi 3008 KJ / 719 kCal
Fett 38 g
Salt 2 g
Kolhydrater 52 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept