Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Skinkstroganoff

Skinkstroganoff är en utmärkt rätt att servera till hela familjen. Skinkstroganoffen är mild men smakrik, lättlagad, trivsam och perfekt att ta med som matlåda dagen efter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. 
  2. Skär köttet i tunna strimlor. Skala och skiva löken. 
  3. Stek kött och lök i omgångar i margarinet. Krydda med salt och peppar. 
  4. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med ca 1 minut. 
  5. Häll över vattnet och låt puttra ca 5 minuter. Rör i crème fraichen och låt koka upp.
  6. Till servering: Servera skinkstroganoffen med ris och broccoli.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Låt gärna strimlor av paprika puttra med i grytan för mer färg och smak.

Gröna tipset: Ersätt skinkan mot sojaproteinbitar om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl långkorigt ris
  • 500 g färsk skinka i bit
  • 2 gula lökar
  • 1 1/2 msk flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm peppar
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 2 dl lätt crème fraiche
Till servering
  • broccoli
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2694 kJ / 643 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden