Skinkstroganoff

24
5
Skinkstroganoff

Skinkstroganoff är en utmärkt rätt att servera till hela familjen. Skinkstroganoffen är mild men smakrik, lättlagad, trivsam och perfekt att ta med som matlåda dagen efter.

Skinkstroganoff

Ingredienser

4 portioner
3 dl långkorigt ris
500 g färsk skinka i bit
2 gula lökar
1 1/2 msk flytande margarin
1 tsk salt
1 - 1 1/2 krm peppar
1 dl tomatpuré
2 dl vatten
2 dl lätt crème fraiche

Till servering

broccoli

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Låt gärna strimlor av paprika puttra med i grytan för mer färg och smak.

Gröna tipset: Ersätt skinkan mot sojaproteinbitar om du vill äta grönt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Inga-lill

2008-04-28

Jag gjorde detta med rester av julskinkan. Jättegott!!!!

Karin

2006-06-24

Vi hade kassler istället för skinka och det blev hur bra som helst faktiskt, inte alls smaklöst och tråkigt!

Malin

2006-04-07

Lite smaklöst. Skulle vilja ha i lite pressad vitlök nästa gång.

Näringsvärde per portion

Energi 2694 KJ / 643 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden