Skinkstroganoff
Skinkstroganoff är en utmärkt rätt att servera till hela familjen. Skinkstroganoffen är mild men smakrik, lättlagad, trivsam och perfekt att ta med som matlåda dagen efter.
Ingredienser
4 portioner
3 dl långkorigt ris
500 g färsk skinka i bit
2 gula lökar
1 1/2 msk flytande margarin
1 tsk salt
1 - 1 1/2 krm peppar
1 dl tomatpuré
2 dl vatten
2 dl lätt crème fraiche
Till servering
broccoli
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Låt gärna strimlor av paprika puttra med i grytan för mer färg och smak.
Gröna tipset: Ersätt skinkan mot sojaproteinbitar om du vill äta grönt.
Gröna tipset: Ersätt skinkan mot sojaproteinbitar om du vill äta grönt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2694 KJ / 643 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Jag gjorde detta med rester av julskinkan. Jättegott!!!!
Inga-lill
2008-04-28Vi hade kassler istället för skinka och det blev hur bra som helst faktiskt, inte alls smaklöst och tråkigt!
Karin
2006-06-24Lite smaklöst. Skulle vilja ha i lite pressad vitlök nästa gång.
Malin
2006-04-07