Skinkschnitzel på gårdsgris med äppelsås

En rätt på skinkschnitzel som får en fantastisk smak ihop med den mustiga äppelsåsen. Såsen tillagas genom att koka äppeldryck, grädde, buljong och mot slutet lägga i de krispiga äppelbitarna och persiljan. Äppelbitarna mjuknar och blir till en utomordentligt god sås som serveras med stekt schnitzel och ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2015

Ingredienser
2 portioner
2 port ris
Sås
1 dl äppeldryck
1 dl vispgrädde
1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt
peppar
1 rött äpple
1/2 kruka persilja
Kött
350 g skinkschnitzel
1 tsk olja
Sallad
1/2 förp sockerärtor (à 150 g)
1/2 rödlök
1/2 påse babyspenat (à 65 g)
1 tsk olivolja
1 tsk vinäger
Gör så här
00:10:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3714 KJ / 887 kCal
Fett43 g
Salt4.16 g
Kolhydrater80 g
Protein44 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer