Skinkschnitzel på gårdsgris med äppelsås

5
0
Skinkschnitzel på gårdsgris med äppelsås

En rätt på skinkschnitzel som får en fantastisk smak ihop med den mustiga äppelsåsen. Såsen tillagas genom att koka äppeldryck, grädde, buljong och mot slutet lägga i de krispiga äppelbitarna och persiljan. Äppelbitarna mjuknar och blir till en utomordentligt god sås som serveras med stekt schnitzel och ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2015

Skinkschnitzel på gårdsgris med äppelsås

Ingredienser

2 portioner
2 port ris

Sås

1 dl äppeldryck
1 dl vispgrädde
1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt och peppar
1 rött äpple
1/2 kruka persilja

Kött

350 g skinkschnitzel
1 tsk olja

Sallad

1/2 förp sockerärtor (à 150 g)
1/2 rödlök
1/2 påse babyspenat (à 65 g)
1 tsk olivolja
1 tsk vinäger

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Äppeldrycken som blir över passar bra att dricka till denna rätt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3714 KJ / 887 kCal
Fett 43 g
Salt 4.16 g
Kolhydrater 80 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden