Skinkschnitzel på gårdsgris med äppelsås

Betyg 3 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Skinkschnitzel på gårdsgris med äppelsås

En rätt på skinkschnitzel som får en fantastisk smak ihop med den mustiga äppelsåsen. Såsen tillagas genom att koka äppeldryck, grädde, buljong och mot slutet lägga i de krispiga äppelbitarna och persiljan. Äppelbitarna mjuknar och blir till en utomordentligt god sås som serveras med stekt schnitzel och ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2015

Skinkschnitzel på gårdsgris med äppelsås

Ingredienser

2 portioner
2 port ris

Sås

1 dl äppeldryck
1 dl vispgrädde
1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt
peppar
1 rött äpple
1/2 kruka persilja

Kött

350 g skinkschnitzel
1 tsk olja

Sallad

1/2 förp sockerärtor (à 150 g)
1/2 rödlök
1/2 påse babyspenat (à 65 g)
1 tsk olivolja
1 tsk vinäger

Gör så här

00:10:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3714 KJ / 887 kCal
Fett43 g
Salt4.16 g
Kolhydrater80 g
Protein44 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Skinkschnitzel med gräddig löksås
    Betyg 3.4 av 5.64 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt schnitzel med blomkålsallad
    Betyg 2.7 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Skinkschnitzel med champinjonsås
    Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad