Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Schnitzel med ruccolapotatis

Ruccolapotatisen i detta recept med schnitzel är en variant som varmt rekommenderas! Med ruccoladressing, tomater, selleri, oliver och persilja, som ger stora smaker till potatisen, skapar du ett perfekt komplement till den stekta skinkschnitzeln.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina tomaterna.
  2. Borsta och skölj potatisen. Koka den i saltat vatten.
  3. Mixa ruccolan med olivoljan till en dressing.
  4. Ansa och skiva sellerin tunt.
  5. Stek schnitzeln i matfettet i en stekpanna, ca 2-3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  6. Skär citronen i klyftor. Låt oliverna rinna av. Hacka persiljan.
  7. Blanda den nykokta potatisen med ruccoladressing, tomater, selleri, oliver och persilja. Servera ruccolapotatisen till schnitzeln och citronklyftorna.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g frysta torkade tomater
  • 1 kg sommarpotatis
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)
  • 3 msk olivolja
  • 3 stjälkar stjälkselleri
  • ca 600 g skivad skinkschnitzel
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1 citron
  • 140 g urkärnade gröna oliver
  • 1/2 kruka bladpersilja

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2159 kJ / 515 kCal