Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Cannelloni med rökt lax, ärter och Västerbottensost

Italien möter Västerbotten. Med färska lasagneplattor, rökt lax och Västerbottensost får du en spännande mix av två världar. Ärter och crème fraiche gör rätten saftig. Lätt rätt att förbereda, som redan står i ugnen när gästerna kommer.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Ärtpuré: Skala och hacka löken. Fräs den och ärterna i matfettet. Mixa till en puré. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Lägg ut lasagneplattorna, bred på ärtpurén och lägg på laxskivorna. Rulla ihop och lägg dem med skarven nedåt i en ugnssäker form.
  4. Blanda crème fraiche med mjölken och hälften av osten. Krydda med peppar. Häll det över lasagneplattorna. Strö över resten av osten.
  5. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. Till servering: Servera med t ex spenat- och tomatsallad.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri mjölk.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.

Ingredienser

Portioner: 3
  • 200 g färska lasagneplattor
  • ca 300 g skivad kallrökt lax
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 1 krm peppar
Ärtpuré
  • 1 gul lök
  • 2 dl gröna ärter
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • sallad med t ex färsk spenat och tomater
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2112 kJ / 504 kCal