Cannelloni med rökt lax, ärter och Västerbottensost

33
1
Cannelloni med rökt lax, ärter och Västerbottensost

Italien möter Västerbotten. Med färska lasagneplattor, rökt lax och Västerbottensost får du en spännande mix av två världar. Ärter och crème fraiche gör rätten saftig. Lätt rätt att förbereda, som redan står i ugnen när gästerna kommer.

Cannelloni med rökt lax, ärter och Västerbottensost

Ingredienser

3

Ärtpuré

1 gul lök
2 dl gröna ärtor
1 msk smör eller margarin
salt och svartpeppar
200 g färska lasagneplattor
ca 300 g skivad kallrökt lax
2 dl lätt crème fraiche
1/2 dl mjölk
2 dl riven Västerbottensost
1 krm peppar

Till servering

sallad med t ex färsk spenat och tomater

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri mjölk.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentar

Björn

2014-03-29

Receptet blev riktigt bra! Tips är att ösa på med mer vb-ost om man tycker om det.

Näringsvärde per portion

Energi 2112 KJ / 504 kCal
Fett 333 g
Kolhydrater 207 g
Protein 294 g
Läs mer om näringsvärden