Cannelloni med rökt lax, ärter och Västerbottensost
Italien möter Västerbotten. Med färska lasagneplattor, rökt lax och Västerbottensost får du en spännande mix av två världar. Ärter och crème fraiche gör rätten saftig. Lätt rätt att förbereda, som redan står i ugnen när gästerna kommer.
Ingredienser
3 portioner
Ärtpuré
1 gul lök
2 dl gröna ärtor
1 msk smör eller margarin
salt och svartpeppar
200 g färska lasagneplattor
ca 300 g skivad kallrökt lax
2 dl lätt crème fraiche
1/2 dl mjölk
2 dl riven Västerbottensost
1 krm peppar
Till servering
sallad med t ex färsk spenat och tomater
För alla
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri mjölk.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2112 KJ / 504 kCal
Fett33.3 g
Kolhydrater20.7 g
Protein29.4 g
Kommentar
Receptet blev riktigt bra! Tips är att ösa på med mer vb-ost om man tycker om det.
Björn
2014-03-29