Skinkschnitzel i krämig pestosås och ärtor

8
0
Skinkschnitzel i krämig pestosås och ärtor

En matig vardagspasta där skinkschnitzeln strimlas, steks och sedan får puttra i en krämig sås med smak av pesto och grädde. Såsen serveras med nykokt pasta och söta små gröna ärtor. Strö över nymald svartpeppar och ät er mätta. Så gott i all sin enkelhet!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2017

Skinkschnitzel i krämig pestosås och ärtor

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna penne rigate)
ca 600 g skinkschnitzel
1 msk olja
salt
peppar
1 dl mjölk
1 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
130 g pesto
250 g gröna ärtor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston. Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd mjölk och grädde utan laktos.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

För att spara lite tid kan ärtorna kokas med pastan den sista minuten.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3452 KJ / 825 kCal
Fett 44 g
Salt 2.66 g
Kolhydrater 58 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden