Skinkschnitzel i krämig pestosås och ärtor
![Skinkschnitzel i krämig pestosås och ärtor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_162480/cf_259/skinkschnitzel_i_kramig_pestosas_och_artor.jpg)
En matig vardagspasta där skinkschnitzeln strimlas, steks och sedan får puttra i en krämig sås med smak av pesto och grädde. Såsen serveras med nykokt pasta och söta små gröna ärtor. Strö över nymald svartpeppar och ät er mätta. Så gott i all sin enkelhet!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2017
![Skinkschnitzel i krämig pestosås och ärtor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_162480/cf_259/skinkschnitzel_i_kramig_pestosas_och_artor.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna penne rigate)
ca 600 g skinkschnitzel
1 msk olja
salt
peppar
1 dl mjölk
1 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
130 g pesto
250 g gröna ärtor
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på peston. Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd mjölk och grädde utan laktos.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Tips
För att spara lite tid kan ärtorna kokas med pastan den sista minuten.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3452 KJ / 825 kCal
Fett44 g
Salt2.66 g
Kolhydrater58 g
Protein46 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer