Skinkpaj med majs och tomatsallad

7
1
Skinkpaj med majs och tomatsallad

Paj passar utmärkt till middag och smakar minst lika gott dagen efter som rester. Denna fyller du med skinka, söta majskorn och kryddar med timjan för att slutligen toppa med mozzarella. Till pajen äts en fräsch grönsallad med plommontomater och rödlök i en vinägrett.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2018

Skinkpaj med majs och tomatsallad

Ingredienser

4 portioner

Paj

1
förp majskorn (à 340 g)
2
förp strimlad rökt skinka (à 180 g)
1 msk
olivolja
4
ägg
3 dl
mjölk
1/2 tsk
timjan
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1
förp färsk pajdeg (à 250 g)
1
förp mozzarella (à 125 g)

Sallad

1 msk
olja
1 msk
rödvinsvinäger
1/2
ask plommontomater (à 500 g)
1/2
rödlök
1
kruksallad

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkfri ersättningsprodukt. Byt ut mozzarella mot mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Blanda 1 msk dijonsenap med oljan och vinägern och lite persilja eller timjan (för 4 port)till salladen.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Sven-olof

2018-08-28

Var enkelt att göra och uppskattades av alla i familjen.

Näringsvärde per portion

Energi 2961 KJ / 703 kCal
Fett 38 g
Salt 4.86 g
Kolhydrater 47 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept