Skinkpaj med majs och tomatsallad
Paj passar utmärkt till middag och smakar minst lika gott dagen efter som rester. Denna fyller du med skinka, söta majskorn och kryddar med timjan för att slutligen toppa med mozzarella. Till pajen äts en fräsch grönsallad med plommontomater och rödlök i en vinägrett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2018
Ingredienser
4 portioner
Paj
1 förp majskorn (à 340 g)
2 förp strimlad rökt skinka (à 180 g)
1 msk olivolja
4 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk timjan
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 förp färsk pajdeg (à 250 g)
1 förp mozzarella (à 125 g)
Sallad
1 msk olja
1 msk rödvinsvinäger
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
1/2 rödlök
1 kruksallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2961 KJ / 703 kCal
Fett38 g
Salt4.86 g
Kolhydrater47 g
Protein40 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Var enkelt att göra och uppskattades av alla i familjen.
Sven-olof
2018-08-28