Paj med oliver, mozzarella och prosciutto

9
2
Paj med oliver, mozzarella och prosciutto

Medelhavspaj de luxe ger dig detta recept. Den färdiga pajdegen fylls med äggstanning, salta och grekiska oliver, stekt röd lök och härligt doftande färsk basilika. Pajen sköter sig själv i ugnen och när du ska servera den toppar du med italiensk lufttorkad skinka som prosciutto di Parma.

Skriv ut
Paj med oliver, mozzarella och prosciutto

Ingredienser

4 portioner
250 g
pajdeg
2
rödlökar
2 msk
olivolja
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
2 dl
urkärnade grekiska oliver
1
kruka basilika
2
mozzarellaostar (à 125 g)
4
ägg
2 dl
mjölk
2 dl
vispgrädde
2
förp lufttorkad skinka (à 70 g, gärna prosciutto di parma)

Till servering

röd mangold eller sallad

För alla

Kontrollera noga innehåller i pajdegen.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mozzarella, mjölk och grädde.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Carolina

2021-07-02

Ser jättebra ut, fick ha in den i 40min, fortfarande lite rinnig, men bortsett från de, jättegott!

Cecilia

2021-06-10

Skitrecept.

Näringsvärde per portion

Energi 3826 KJ / 914 kCal
Fett 71 g
Salt 4 g
Kolhydrater 35 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept