Paj med oliver, mozzarella och prosciutto
Medelhavspaj de luxe ger dig detta recept. Den färdiga pajdegen fylls med äggstanning, salta och grekiska oliver, stekt röd lök och härligt doftande färsk basilika. Pajen sköter sig själv i ugnen och när du ska servera den toppar du med italiensk lufttorkad skinka som prosciutto di Parma.
Ingredienser
4 portioner
250 g pajdeg
2 rödlökar
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl urkärnade grekiska oliver
1 kruka basilika
1 mozzarella (à 125 g)
4 ägg
1 1/2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
2 förp lufttorkad skinka (à 70 g, gärna prosciutto di parma)
Till servering
röd mangold eller sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3287 KJ / 785 kCal
Fett59 g
Salt4.5 g
Kolhydrater34 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Synd att det inte står att botten ska förgräddas. Troligen självklart men alla är inte vana pajkockar.
Matts
2024-02-03Oätlig efter en timme i ugnen full av vätska och seg ost. En hel middag i soporna
Anders
2023-11-28Ser jättebra ut, fick ha in den i 40min, fortfarande lite rinnig, men bortsett från de, jättegott!
Carolina
2021-07-02