UNDER 15 MIN | Medel

Paj med oliver, mozzarella och prosciutto

Medelhavspaj de luxe ger dig detta recept. Den färdiga pajdegen fylls med äggstanning, salta och grekiska oliver, stekt röd lök och härligt doftande färsk basilika. Pajen sköter sig själv i ugnen och när du ska servera den toppar du med italiensk lufttorkad skinka som prosciutto di Parma.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Klä en pajform som har storleken 26 cm i diameter med pajdeg.
  3. Skala och skiva löken. Stek löken sakta i oljan tills den får färg. Krydda med salt och peppar.
  4. Skiva oliverna och hacka basilikan grovt. Skär mozzarellan i små tärningar.
  5. Blanda ägg, mjölk och grädde med salt och svartpeppar.
  6. Lägg lök, oliver, basilika och mozzarella i pajformen. Häll på äggstanningen.
  7. Sätt in pajen mitt i ugnen ca 30 minuter, eller tills den stannat.
  8. Till servering: Servera pajen med lufttorkad skinka och sallad.

För alla

Kontrollera noga innehåller i pajdegen.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mozzarella, mjölk och grädde.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g pajdeg
  • 2 rödlökar
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl grekiska oliver urkärnade
  • 1 kruka basilika
  • 2 mozzarellaostar (à 125 g)
  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 förp lufttorkad skinka (à 70 g, gärna prosciutto di parma)
Till servering
  • röd mangold eller sallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 3826 kJ / 914 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept