Skinkpaj med majs och tomatsallad

Betyg 4.1 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Skinkpaj med majs och tomatsallad

Paj passar utmärkt till middag och smakar minst lika gott dagen efter som rester. Denna fyller du med skinka, söta majskorn och kryddar med timjan för att slutligen toppa med mozzarella. Till pajen äts en fräsch grönsallad med plommontomater och rödlök i en vinägrett.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2018

Skinkpaj med majs och tomatsallad

Ingredienser

4 portioner

Paj

1 förp majskorn (à 340 g)
2 förp strimlad rökt skinka (à 180 g)
1 msk olivolja
4 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk timjan
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 förp färsk pajdeg (à 250 g)
1 förp mozzarella (à 125 g)

Sallad

1 msk olja
1 msk rödvinsvinäger
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
1/2 rödlök
1 kruksallad

Gör så här

00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Var enkelt att göra och uppskattades av alla i familjen.

    Sven-olof

Näringsvärde per portion

Energi2961 KJ / 703 kCal
Fett38 g
Salt4.86 g
Kolhydrater47 g
Protein40 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Enkel ost- och skinkpaj
    Betyg 3.8 av 5.53 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Korvpaj med purjolök
    Betyg 4.1 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegotacopaj med majs och ost
    Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad