Skinkgryta provencale

3
3
Skinkgryta provencale

Denna gryta provencale, med franska toner blir en ny hit i ditt kök. Den stekta skinkan, champinjonerna och löken som blandas med grädden ger dig en krämig grund för grytan där de franska smakerna kommer från rosmarin och vitlök.

Skinkgryta provencale

Ingredienser

4 portioner
3 dl couscous
3 dl vatten
500 g färsk skinka i bit
250 g champinjoner
2 rödlökar
2 msk olja
2 1/2 dl laga lätt grädde (5%)
1 tsk salt
1 - 2 krm grovmalen svartpeppar
2 - 2 1/2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk rosmarin

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Gör glutenfri: servera ris istället för couscous till grytan och servera glutenfritt bröd till.
Gör mjölkproteinfri: ersätt laga lätt med havre- eller sojabaserad gräddprodukt.

Gör så här

Tips

Skivade oliver, både gröna och svarta är gott att strö över den färdiga grytan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Jennie

2004-04-01

Ta det lugnt med rosmarinen om man inte tycker om den smaken. Lite extra kryddor skadar inte.

Malou

2004-03-22

Det här var verkligen inte gott. Rosmarinen tog allt för mycket smak.

Susanne

2004-03-12

Jag provade på grytan i går kväll, den var lite smaklös och tam tyckte vi. men med lite senap och lite annat smått och gått blev den bra.

Näringsvärde per portion

Energi 2263 KJ / 542 kCal
Fett 14.4 g
Läs mer om näringsvärden