Skinkgryta provencale

Betyg 1.3 av 5.
3 personer har röstat
3
Skinkgryta provencale

Denna gryta provencale, med franska toner blir en ny hit i ditt kök. Den stekta skinkan, champinjonerna och löken som blandas med grädden ger dig en krämig grund för grytan där de franska smakerna kommer från rosmarin och vitlök.

Skinkgryta provencale

Ingredienser

4 portioner
3 dl couscous
3 dl vatten
500 g färsk skinka i bit
250 g champinjoner
2 rödlökar
2 msk olja
2 1/2 dl laga lätt grädde (5%)
1 tsk salt
1 - 2 krm grovmalen svartpeppar
2 - 2 1/2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk rosmarin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Ta det lugnt med rosmarinen om man inte tycker om den smaken. Lite extra kryddor skadar inte.

Jennie

2004-04-01

Det här var verkligen inte gott. Rosmarinen tog allt för mycket smak.

Malou

2004-03-22

Jag provade på grytan i går kväll, den var lite smaklös och tam tyckte vi. men med lite senap och lite annat smått och gått blev den bra.

Susanne

2004-03-12

Näringsvärde per portion

Energi2263 KJ / 542 kCal
Fett14.4 g

Testa liknande recept

Nordafrikansk couscouspanna med fisk
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Couscous-pytt
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skinkfyllda kycklingfiléer med grönsakscouscous
Betyg 2.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Couscouspytt med omelettrullar
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Parmesangratinerad svamp med kassler
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Couscous (grundrecept)
Betyg 3.5 av 5.
27 personer har röstat
Under 15 min att tillaga