Skinkgryta provencale

Betyg 1.3 av 5.
3 personer har röstat
3
Skinkgryta provencale

Denna gryta provencale, med franska toner blir en ny hit i ditt kök. Den stekta skinkan, champinjonerna och löken som blandas med grädden ger dig en krämig grund för grytan där de franska smakerna kommer från rosmarin och vitlök.

Skinkgryta provencale

Ingredienser

4 portioner
3 dl  couscous
3 dl  vatten
500 g  färsk skinka i bit
250 g  champinjoner
2   rödlökar
2 msk  olja
2 1/2 dl  laga lätt grädde (5%)
1 tsk  salt
1 - 2 krm  grovmalen svartpeppar
2 - 2 1/2   pressade vitlöksklyftor
2 tsk  rosmarin

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Gör glutenfri: servera ris istället för couscous till grytan och servera glutenfritt bröd till.
Gör mjölkproteinfri: ersätt laga lätt med havre- eller sojabaserad gräddprodukt.

Gör så här

Tips

Skivade oliver, både gröna och svarta är gott att strö över den färdiga grytan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Ta det lugnt med rosmarinen om man inte tycker om den smaken. Lite extra kryddor skadar inte.

Jennie

2004-04-01

Det här var verkligen inte gott. Rosmarinen tog allt för mycket smak.

Malou

2004-03-22

Jag provade på grytan i går kväll, den var lite smaklös och tam tyckte vi. men med lite senap och lite annat smått och gått blev den bra.

Susanne

2004-03-12

Näringsvärde per portion

Energi2263 KJ / 542 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Skinkfyllda kycklingfiléer med grönsakscouscous
Betyg 2.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Couscouspytt med omelettrullar
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Söt couscous med björnbär
Betyg 3.5 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Couscous (grundrecept)
Betyg 3.5 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Krabbkaka med lufttorkad skinka
Betyg 2.7 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Couscous med fänkål och dill
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga