Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Skinkgryta provencale

Denna gryta provencale, med franska toner blir en ny hit i ditt kök. Den stekta skinkan, champinjonerna och löken som blandas med grädden ger dig en krämig grund för grytan där de franska smakerna kommer från rosmarin och vitlök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga couscousen i vatten med salt enligt förpackningens anvisning.
  2. Skär skinkan i tunna strimlor. Skölj, ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Skala och skär löken i klyftor.
  3. Stek kött, champinjoner och lök i omgångar i olja. Lägg över i en gryta. Häll över grädden och krydda med salt, grovmald svartpeppar och gärna pressade vitlöksklyftor och rosmarin. Låt grytan puttra utan lock ca 5 min.
  4. Servera skinkgrytan med couscous, tomatsallad och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Gör glutenfri: servera ris istället för couscous till grytan och servera glutenfritt bröd till.
Gör mjölkproteinfri: ersätt laga lätt med havre- eller sojabaserad gräddprodukt.

Tips

Skivade oliver, både gröna och svarta är gott att strö över den färdiga grytan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl couscous
  • 3 dl vatten
  • 500 g färsk skinka i bit
  • 250 g champinjoner
  • 2 rödlökar
  • 2 msk olja
  • 2 1/2 dl laga lätt grädde (5%)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 1/2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk rosmarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2263 kJ / 542 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden