Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Söt couscous med björnbär

Mjölk och vanilj förvandlar couscous från den sedvanliga rollen som matigt tillbehör till en dessert eller lyxigt mellanmål. Varva den vaniljsöta couscousen med gräddig yoghurt och limemarinerade björnbär med smak av citronmeliss.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda björnbären med citronskal, citronjuice, 2 msk av rårörsockret (för 4 portioner) och citronmeliss. Låt marinera minst 1 timme, men helst över natten.
  2. Koka upp mjölk, resterande rårörsocker  och vaniljpulver i en kastrull. 
  3. Häll blandningen över couscousen och rör om. Låt svalna helt.
  4. Rör ihop vispad grädde, yoghurt och florsocker.
  5. Varva bär, couscous och yoghurtgrädde i glas. Garnera med citronmeliss.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri couscous.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk, grädde och matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk, grädde och matyoghurt med mjölkproteinfria alternativ. 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g färska eller frysta (tinade) björnbär
  • finrivet skal och juice av 1/2 citron
  • 5 msk rårörsocker
  • 2 msk hackad citronmeliss
  • 3 dl mjölk (3 %)
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 1/2 dl couscous
  • 2 dl vispad grädde
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 msk florsocker
  • citronmelissblad till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1794 kJ / 429 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB