Söt couscous med björnbär
![Söt couscous med björnbär](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_122032/cf_259/sot_couscous_med_bjornbar.jpg)
Mjölk och vanilj förvandlar couscous från den sedvanliga rollen som matigt tillbehör till en dessert eller lyxigt mellanmål. Varva den vaniljsöta couscousen med gräddig yoghurt och limemarinerade björnbär med smak av citronmeliss.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015
![Söt couscous med björnbär](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_122032/cf_259/sot_couscous_med_bjornbar.jpg)
Ingredienser
4 portioner
250 g färska eller frysta (tinade) björnbär
finrivet skal och juice av 1/2 citron
5 msk rårörsocker
2 msk hackad citronmeliss
3 dl mjölk (3 %)
1 krm vaniljpulver
1 1/2 dl couscous
2 dl vispad grädde
2 dl matyoghurt (10 %)
1 msk florsocker
citronmelissblad till garnering
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri couscous.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk, grädde och matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk, grädde och matyoghurt med mjölkproteinfria alternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1794 KJ / 429 kCal
Fett18 g
Salt0.15 g
Kolhydrater53 g
Protein11 g
Kommentarer