Skinkgryta provencale

Betyg 1.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Skinkgryta provencale

Denna gryta provencale, med franska toner blir en ny hit i ditt kök. Den stekta skinkan, champinjonerna och löken som blandas med grädden ger dig en krämig grund för grytan där de franska smakerna kommer från rosmarin och vitlök.

Skinkgryta provencale

Ingredienser

4 portioner
3 dl couscous
3 dl vatten
500 g färsk skinka i bit
250 g champinjoner
2 rödlökar
2 msk olja
2 1/2 dl laga lätt grädde (5%)
1 tsk salt
1 - 2 krm grovmalen svartpeppar
2 - 2 1/2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk rosmarin

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Ta det lugnt med rosmarinen om man inte tycker om den smaken. Lite extra kryddor skadar inte.

    Jennie

  • Det här var verkligen inte gott. Rosmarinen tog allt för mycket smak.

    Malou

  • Jag provade på grytan i går kväll, den var lite smaklös och tam tyckte vi. men med lite senap och lite annat smått och gått blev den bra.

    Susanne

Näringsvärde per portion

Energi2263 KJ / 542 kCal
Fett14.4 g

Testa liknande recept

  • Couscouspytt med omelettrullar
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Söt couscous med björnbär
    Betyg 3.5 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Couscous (grundrecept)
    Betyg 3.7 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Couscous med fänkål och dill
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad