Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Couscous-pytt

En smakrik pytt på couscous med champinjoner, lök och bacon som goda kamrater till den mjuka couscousen. Denna pytt är lika snabblagad som den är god och passar både vuxna och barn med sina milda smaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka rödlöken. Skiva eller hacka champinjonerna. Finstrimla baconet.
  2. Bryn baconet i en stekpanna. Tillsätt efter ett tag lök- och champinjonhacket och fräs det tillsammans.
  3. Koka under tiden vatten och salt. Häll det heta vattnet över couscousgrynen - låt svälla under lock någon minut.
  4. Rör ner smör och balsamvinäger. Tillsätt det färdigstekta och blanda väl. En tomatsallad med basilika som fått några stänk citronolivolja passar fint till.

För alla

Fri från ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin i stället för smör.
Gör glutenfri: använd ris, gärna råris, i stället för couscous, som är gjort av vete.

Tips

Enkel snabbmat som lätt kan göras till många.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 rödlök
  • 6 champinjoner
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • ev 1 grönsak, t ex broccoli eller paprika
  • 2 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl couscous
  • 1 1/2 msk smör
  • 1 msk balsamvinäger
Lägg till i inköpslistan