Skinkgryta med grönpeppar

Betyg 3.7 av 5.
70 personer har röstat
4
Skinkgryta med grönpeppar

Här är ett läckert recept på krämig skinkgryta med härliga smaker av vitlök, champinjoner, persilja, grädde, dijonsenap och grönpeppar. Skinkgryta med grönpeppar serveras tillsammans med kokt ris och kan avnjutas vilken dag som helst i veckan.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2013

Skinkgryta med grönpeppar

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller annat gryn
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
250 g  champinjoner
1/2   kruka persilja
ca 550 g  strimlad färsk skinka
2 msk  olja
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
1   köttbuljongtärning eller oxfond (1 köttbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk oxfond)
2 tsk  grönpeppar i lag
2 1/2 dl  vatten
1 tsk  majsstärkelse
salt och peppar
1 msk  dijonsenap

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
70 personer har röstat

Kommentarer

Riktigt god! Och med kantareller i st f champinjoner blev den ännu godare.

Åsa

2024-04-12

Hej! Kan man skära köttet i bitar istället och hur lång tid beräknar ni då att det ska koka? Mvh Maria

Maria

2022-09-07

Mycket god!

Maria

2020-03-30

Näringsvärde per portion

Energi2430 KJ / 580 kCal
Fett23.4 g
Kolhydrater54.9 g
Protein36.3 g

Testa liknande recept

Köttgryta med grönpeppar
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ädelfärskost med grönpeppar
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grönpepparsås
Betyg 4.4 av 5.
212 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparkryddad quornfilé
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Peppargrillad entrecôte
Betyg 2.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingleverpastej med grönpeppar och apelsin
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga