Skinkgryta med grönpeppar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Skinkgryta med grönpeppar

Här är ett läckert recept på krämig skinkgryta med härliga smaker av vitlök, champinjoner, persilja, grädde, dijonsenap och grönpeppar. Skinkgryta med grönpeppar serveras tillsammans med kokt ris och kan avnjutas vilken dag som helst i veckan.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök.
  3. Klyfta svampen. Hacka persiljan.
  4. Bryn skinkan hastigt i hälften av oljan på hög värme i en stekgryta. Lägg åt sidan. Fräs lökhacket och svampen i resten av oljan ett par minuter.
  5. Tillsätt grädde, buljongtärning eller fond, krossad grönpeppar och vatten.
  6. Lägg tillbaka köttet i grytan. Låt puttra ihop 2–3 min. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
  7. Tillsätt persilja och senap och vänd runt.
  8. Servera grytan med ris.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g champinjoner
  • 1/2 kruka persilja
  • ca 550 g strimlad färsk skinka
  • 2 msk olja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 köttbuljongtärning eller oxfond (1 köttbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk oxfond)
  • 2 tsk grönpeppar i lag
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
  • salt och peppar
  • 1 msk dijonsenap
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2430 kJ / 580 kCal