Skinkgryta med grönpeppar

67
3
Skinkgryta med grönpeppar

Här är ett läckert recept på krämig skinkgryta med härliga smaker av vitlök, champinjoner, persilja, grädde, dijonsenap och grönpeppar. Skinkgryta med grönpeppar serveras tillsammans med kokt ris och kan avnjutas vilken dag som helst i veckan.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2013

Skinkgryta med grönpeppar

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
250 g champinjoner
1/2 kruka persilja
ca 550 g strimlad färsk skinka
2 msk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 köttbuljongtärning eller oxfond (1 köttbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk oxfond)
2 tsk grönpeppar i lag
2 1/2 dl vatten
1 tsk majsstärkelse
salt och peppar
1 msk dijonsenap

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

67

Kommentarer

Maria

2022-09-07

Hej! Kan man skära köttet i bitar istället och hur lång tid beräknar ni då att det ska koka? Mvh Maria

Maria

2020-03-30

Mycket god!

Amparo

2018-10-23

Vilken sorts skinka menar ni? Är det typ den som man använder till stek?

Redaktionen ICAse

2018-11-05

Hej Amparo! Precis, färsk skinka. Typ skinkstek, kan köpas färdigstrimlad eller hel i bit som man strimlar själv. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2430 KJ / 580 kCal
Fett 23.4 g
Kolhydrater 54.9 g
Protein 36.3 g
Läs mer om näringsvärden