Pepparkryddad quornfilé

7
2
Pepparkryddad quornfilé

Pepparkryddad quornfilé, ett smarrigt vegetariskt alternativ till festen. Quornfiléerna kryddar du dagen innan i fyra olika sorters peppar samman med honung och där får de ta smak tills nästa dags tillagning. Sött och starkt går bra ihop med quorn!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Pepparkryddad quornfilé

Ingredienser

6 portioner
12 quornfiléer
1 tsk salt
1 msk smör
1 msk olja till stekning
2 msk honung
1 msk grovstött rosépeppar
1/2 msk grovstött svartpeppar
1/2 msk grovstött grönpeppar
1/2 msk grovstött flingsalt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på quornförpackningen (innehåller ägg, mjölkprotein och gluten).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Linda

2013-04-12

Vad ska man göra med det saltet som står först, antar att det ska vara flingsaltet som ska blandas med pepparsorterna? och med smöret när det ska stekas i oljan?

Caroline

2008-03-15

Även detta ser utt att vara tänkt för oxfilé. Inte kan man få in en köttermometer i quornfilén? Jag letar efter gott festrecept till min dotters 18-årsdag 19/3, det här skulle kunna vara aktuellt men det vore också roligt med lite tips på vad som är gott till.

Näringsvärde per portion

Energi 1118 KJ / 267 kCal
Fett 8 g
Salt 2.84 g
Kolhydrater 16 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden