Pepparkryddad quornfilé
Pepparkryddad quornfilé, ett smarrigt vegetariskt alternativ till festen. Quornfiléerna kryddar du dagen innan i fyra olika sorters peppar samman med honung och där får de ta smak tills nästa dags tillagning. Sött och starkt går bra ihop med quorn!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003
Ingredienser
6 portioner
12 quornfiléer
1 tsk salt
1 msk smör
1 msk olja till stekning
2 msk honung
1 msk grovstött rosépeppar
1/2 msk grovstött svartpeppar
1/2 msk grovstött grönpeppar
1/2 msk grovstött flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1118 KJ / 267 kCal
Fett8 g
Salt2.84 g
Kolhydrater16 g
Protein27 g
Kommentarer
Vad ska man göra med det saltet som står först, antar att det ska vara flingsaltet som ska blandas med pepparsorterna? och med smöret när det ska stekas i oljan?
Linda
2013-04-12Även detta ser utt att vara tänkt för oxfilé. Inte kan man få in en köttermometer i quornfilén? Jag letar efter gott festrecept till min dotters 18-årsdag 19/3, det här skulle kunna vara aktuellt men det vore också roligt med lite tips på vad som är gott till.
Caroline
2008-03-15