Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pepparkryddad quornfilé

Pepparkryddad quornfilé, ett smarrigt vegetariskt alternativ till festen. Quornfiléerna kryddar du dagen innan i fyra olika sorters peppar samman med honung och där får de ta smak tills nästa dags tillagning. Sött och starkt går bra ihop med quorn!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dagen före festen: Bryn filéerna lätt i olja. Blanda samman honung, de olika pepparsorterna och salt. Lägg filéerna på ett snyggt fat och bre blandningen på ovansidan av filéerna. Täck med plastfolie och ställ i kylen.
  2. Nyårsafton: Värm i ugnen 15-20 minuter före servering i 175°C.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på quornförpackningen (innehåller ägg, mjölkprotein och gluten).

Ingredienser

Portioner: 6
  • 12 quornfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja till stekning
  • 2 msk honung
  • 1 msk grovstött rosépeppar
  • 1/2 msk grovstött svartpeppar
  • 1/2 msk grovstött grönpeppar
  • 1/2 msk grovstött flingsalt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1118 kJ / 267 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB