Skinka med oliv- och kaprismarinad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Skinka med oliv- och kaprismarinad

Skinka passar in på både påsk- och julbordet. För en kryddigare smak så kan du marinera skinkan i en härlig blandning av oliver och kapris. Supergott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj hastigt av skinkan med kallt vatten och torka den med hushållspapper. Lägg skinkan på en stor bit aluminiumfolie. Stick i en köttermometer, se till att spetsen är mitt i och att så mycket som möjligt av röret är i köttet.
  2. Lägg rosmarinkvistarna på köttet och linda in i folien. Lägg köttet i en ugnssäker form. Tillaga skinkan i 175°C, tills termometern visar 75°C ca 2 tim.
  3. Låt skinkan kallna i folien. Ta ur och skär skinkan i tunna skivor. Lägg skivorna på ett serveringsfat.
  4. Blanda skyn som bildats i folien med olja och vinäger. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Hacka oliverna. Blanda ner chili- och olivhack samt kapris i marinaden. Skeda den över köttet och låt stå kallt ett par tim.
  5. Servera skinkan på påskbordet eller med potatis- och rotfruktsgratäng eller pastasallad.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 rimmad skinka (à 1-1 1/2 kg)
  • 4 kvistar rosmarin
  • 1/2 dl olja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 röd chili t ex spansk peppar
  • 10 gröna oliver
  • 10 gröna oliver
  • 10 svarta oliver utan kärnor
  • 3 msk kapris
Lägg till i inköpslistan