Het skinkpasta
Het pastasås med rökt skinka, röd paprika, lättcrème fraiche, ingefära och sambal oelek. Servera såsen tillsammans med nykokt färsk pasta. En maträtt med sting som fungerar både till middag och lunch.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006
Ingredienser
4 portioner
200 g rökt skinka
1 röd paprika
2 tsk majsstärkelse
1 dl mjölk
2 dl lätt crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl hackad persilja
2 - 3 tsk riven färsk ingefära
1/2 tsk sambal oelek
salt
Till servering
pasta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2160 KJ / 520 kCal
Fett11 g
Kommentarer
Gott men lite smaklös!
Emelie
2016-11-30Mm väldigt smaskigt! ingefäran ger ju en liten speciell smak, men det var riktigt gott! Använde dock tabasco istället för sambal oelek, och det tyckte jag funkade.
Therese
2007-06-27Det här har blivit en favorit. Har lekt fram min egen variant med bara mjölk i stället för creme fraiche(för det finns näsytan aldrig hemma). Dessutom lite mildare kryddning för barnens skull. Lagar det nästan varje vecka. Använder snuttar av flatröktskinka som är himelskt god och överkommlig i pris.
Viktoria
2006-05-21