Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Het skinkpasta

Het pastasås med rökt skinka, röd paprika, lättcrème fraiche, ingefära och sambal oelek. Servera såsen tillsammans med nykokt färsk pasta. En maträtt med sting som fungerar både till middag och lunch.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär skinkan i små bitar. Skölj, kärna ur och skär paprikan i små bitar.
  2. Vispa ut maizenastärkelsen i mjölken i en kastrull.
  3. Tillsätt crème fraiche, vitlök, persilja, skinka och paprika.
  4. Låt såsen koka några minuter. Smaksätt med ingefära och sambal oelek. Smaka ev av med salt.
  5. Till servering: Servera till nykokt pasta.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt mjölk mot en soja-, havre- , eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj en äggfri pasta.

Tips

Om man inte gillar starka kryddor kan man ta undan lite sås innan man smaksätter på slutet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g rökt skinka
  • 1 röd paprika
  • 2 tsk maizenastärkelse
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 3 tsk riven färsk ingefära
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • ev salt
Till servering
  • pasta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2160 kJ / 520 kCal
Fett: 11 g
Läs mer om näringsvärden