Het pastasås med rökt skinka, röd paprika, lättcrème fraiche, ingefära och sambal oelek. Servera såsen tillsammans med nykokt färsk pasta. En maträtt med sting som fungerar både till middag och lunch.
Ett recept från:
Buffé
nr 4,
2006
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt mjölk mot en soja-, havre- , eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj en äggfri pasta.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Emelie
2016-11-30Gott men lite smaklös!
Therese
2007-06-27Mm väldigt smaskigt! ingefäran ger ju en liten speciell smak, men det var riktigt gott! Använde dock tabasco istället för sambal oelek, och det tyckte jag funkade.
Viktoria
2006-05-21Det här har blivit en favorit. Har lekt fram min egen variant med bara mjölk i stället för creme fraiche(för det finns näsytan aldrig hemma). Dessutom lite mildare kryddning för barnens skull. Lagar det nästan varje vecka. Använder snuttar av flatröktskinka som är himelskt god och överkommlig i pris.