Het skinkpasta

46
5
Het skinkpasta

Het pastasås med rökt skinka, röd paprika, lättcrème fraiche, ingefära och sambal oelek. Servera såsen tillsammans med nykokt färsk pasta. En maträtt med sting som fungerar både till middag och lunch.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006

Het skinkpasta

Ingredienser

4 portioner
200 g rökt skinka
1 röd paprika
2 tsk majsstärkelse
1 dl mjölk
2 dl lätt crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl hackad persilja
2 - 3 tsk riven färsk ingefära
1/2 tsk sambal oelek
salt

Till servering

pasta

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt mjölk mot en soja-, havre- , eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj en äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Om man inte gillar starka kryddor kan man ta undan lite sås innan man smaksätter på slutet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Emelie

2016-11-30

Gott men lite smaklös!

Therese

2007-06-27

Mm väldigt smaskigt! ingefäran ger ju en liten speciell smak, men det var riktigt gott! Använde dock tabasco istället för sambal oelek, och det tyckte jag funkade.

Viktoria

2006-05-21

Det här har blivit en favorit. Har lekt fram min egen variant med bara mjölk i stället för creme fraiche(för det finns näsytan aldrig hemma). Dessutom lite mildare kryddning för barnens skull. Lagar det nästan varje vecka. Använder snuttar av flatröktskinka som är himelskt god och överkommlig i pris.

Näringsvärde per portion

Energi 2160 KJ / 520 kCal
Fett 11 g
Läs mer om näringsvärden