Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pastalåda med skinka och ost

Vacker och väldoftande pastalåda med skinka och lagrad ost. Gör rätten mer mättande med broccoli och körsbärstomater. Den gratinerade pastan kommer visa sina smaker bäst tillsammans med en krispig grönsallad, gärna innehållandes avokado.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av i ett durkslag och spola pastan kallt.
  3. Ansa broccoli och purjolök, skär broccolin i buketter och purjolöken i fina strimlor.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk, ost, salt och peppar.
  5. Blanda pasta, broccoli, purjolök och skinka med äggblandningen och häll i en ugnssäker form. Lägg på tomaterna och sätt formen mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills äggstanningen stelnat.
  6. Servera pastalådan med romansallad och avokado.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 portioner pasta av valfri sort
  • 250 g broccoli
  • 1 liten purjolök
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 3 dl riven prästost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mellanmald svartpeppar
  • 250 g strimlad skinka
  • 250 g körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?