Krämig pasta med strimlad skinka

46
0
Krämig pasta med strimlad skinka

En snabblagad och krämig pasta som du enkelt svänger ihop en vardagskväll när middagen inte får ta för lång tid. Gemellipastan serveras här tillsammans med strimlad skinka och får sin krämighet och smak av matlagningsgrädden, majskorn, lök och morötter samt lite senap.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2017

Krämig pasta med strimlad skinka

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna gemelli)
1
rödlök
3
morötter
2
förp, strimlad skinka (à 180 g)
1 msk
olja
-
salt och peppar
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
2 dl
mjölk
2 tsk
majsstärkelse
150 g
majskorn
1 msk
senap

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen med lite kapris och persilja.

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3081 KJ / 736 kCal
Fett 41 g
Salt 4 g
Kolhydrater 67 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept