Makaronipudding med skinka och tomat
Kvällens middag är en färgsprakande, smarrig makaronipudding som dessutom är enkel att tillaga. Med andra ord en perfekt vardagsrätt för hela familjen. Makaronerna gräddas i ugnen tillsammans med riven smakrik ost, tunna strimlor rökig skinka, äggstanning och oregano tills osten smält och blivit gyllenbrun. Servera med en fräsch grönsallad och ät er mätta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port makaroner
250 g frysta sojabönor
4 ägg
4 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk oregano
360 g strimlad rökt skinka
2 dl riven ost
3 tomater
65 g salladsmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2705 KJ / 648 kCal
Fett19 g
Salt5 g
Kolhydrater63 g
Protein51 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blir vattnig varje gång jag gör den. Verkar behövas mjöl eller stärkelse i.
Lina
2020-03-10Hej Lina! Vet inte riktigt vad som blir fel. Men man ska använda vanliga makaroner inte någon snabbvariant och de ska bara koka 6-7 min alltså något kortare än det står på paketet. Tänk även på att låta pastan rinna av ordentligt. Om du använder små ägg behöver du kanske tillsätta ett extra ägg. Hoppas du provar igen, lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-03-11Lättlagat och basic, ingen smaksensation men helt ok. Gick dessutom hem hos 5-åringen. Förutom bönorna.
Anneli
2017-02-23