Skink- och ostpaj med sallad

Denna skink- och ostpaj är barnsligt god! Den rökta skinkan, fetaosten och oregano ger en fantastisk smakkombination. Häll äggstanningen i formen med pajdeg och sedan är det bara skjuts in i ugnen. Servera med en fräsch sallad gjord på tomater och salladsmix.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2018

Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2792 KJ / 667 kCal
Fett40 g
Salt4 g
Kolhydrater41 g
Protein35 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
2 stJag använder mig av tradionellt recept med mjöl, smör och vatten i min pajdeg, men jag tycker den blir torr. Hur får jag frasigheten? /Lisbeth
Lisbeth
Hej Lisbeth! Ursäkta sent svar. Generellt vad gäller pajdeg som man gör själv så gäller det att inte blanda degen för länge utan arbeta ihop degen snabbt. Hälsningar Elina
ICA-köket
Ska pajdegen förgräddas?
Emilia
Hej Emilia! Det behövs inte. Men har man gott om tid kan man göra det. Hälsningar Michelle
ICA-köket