Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Skink- och champinjonpasta med franska örter

Denna pastarätt är bra då du inte har så många ingredienser hemma. Den crème fraichebaserade pastasåsen kan du variera med det som finns hemma för dagen. Just denna variant innehåller skinka, champinjoner och härligt spröda gröna ärtor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Ansa och dela champinjonerna i halvor.
  3. Stek lök och champinjoner i matfettet ca 5 minuter. Tillsätt skinka, crème fraiche och vatten och rör om. Tillsätt ärterna och låt allt koka några minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Servera med pasta.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på crème fraichen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Använd laktosfri naturell crème fraiche och krydda med basilika, timjan, oregano och dragon.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre) och krydda med basilika, timjan, oregano och dragon.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port farfalle
  • 1 gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • 200 g rökt strimlad skinka
  • 2 dl crème fraiche franska örter
  • 1/2 dl vatten
  • 250 g gröna ärter
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2170 kJ / 519 kCal