Svampfrittata med skinka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Svampfrittata med skinka

En delikat och smakfull frittata som du snabbt och enkelt kan förbereda. Potatis, lök, champinjoner och skinka får stekas ihop och ger en ypperlig smak till denna äggrätt som påminner om en omelett.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C
  2. Låt potatisen rinna av och skär den i tärningar.
  3. Skala och skiva löken. Strimla skinkan. Låt champinjonerna rinna av.
  4. Fräs potatis, lök, skinka och champinjonerna i hälften av olivoljan i en stekpanna som tål ugnsvärme. Vänd ner spenaten.
  5. Vispa ihop resten av olivoljan med ägg och vatten, krydda med salt och peppar.
  6. Häll äggblandningen över fräset. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk potatis Basic (à 680 g)
  • 2 gula lökar
  • 300 g rökt skivad skinka Basic
  • 1 burk skivade champinjoner Basic (à 184 g)
  • 2 msk olivolja
  • 65 g bladspenat
  • 6 ägg
  • 1/2 dl vatten
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1724 kJ / 412 kCal