Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spenatcrêpes med skinka och svamp

Fyllda spenatpannkakor, eller crêpes, med rökt skinka, champinjoner och ost går helt enkelt inte att misslyckas med! Spenatcrêpes med skinka och svamp är en otroligt god och elegant rätt med underbara smaker som serveras med krispig salladsmix. Låt er väl smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Mixa spenat, mjölk och vatten till en slät grön smet med en stavmixer eller i en blender och tillsätt sedan äggen.
  3. Blanda mjöl och salt. Vispa ner spenatmjölken i mjölblandningen till en slät smet.
  4. Hacka champinjonerna och stek dem i oljan i en stekpanna.
  5. Strimla skinkan och blanda den med timjan och svampen.
  6. Stek 8 crêpes (för 4 port) i matfettet i en stekpanna.
  7. Fyll crêpen med skinka, svamp och ost. Rulla ihop och lägg i en smord ugnssäker form. Täck med ugnsfolie.
  8. Värm mitt i ugnen ca 12 minuter tills osten smält.
  9. Vänd runt salladen med vinäger och olivolja. Krydda med salt och peppar.
  10. Servera crêpes tillsammans med salladen.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett. Uteslut osten.

Tips

Kockknepet: Förenkla middagen! Häll smeten i en smord långpanna och strö på stekt svamp, skinka och ost. Stek i ugnen tills smeten har ”stannat”.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 65 g babyspenat
  • 4 1/2 dl mjölk (gärna 3 %)
  • 1/2 dl vatten
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 250 g champinjoner
  • 1 msk olja
  • 240 g rökt skinka
  • 1/2 tsk timjan
  • 3 msk smör eller margarin
  • 4 dl riven ost
  • 65 g salladsmix
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2559 kJ / 611 kCal