Spenatcrêpes med skinka och svamp

10
1
Spenatcrêpes med skinka och svamp

Fyllda spenatpannkakor, eller crêpes, med rökt skinka, champinjoner och ost går helt enkelt inte att misslyckas med! Spenatcrêpes med skinka och svamp är en otroligt god och elegant rätt med underbara smaker som serveras med krispig salladsmix. Låt er väl smaka!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2013

Spenatcrêpes med skinka och svamp

Ingredienser

4 portioner
65 g babyspenat
4 1/2 dl mjölk (gärna 3 %)
1/2 dl vatten
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
250 g champinjoner
1 msk olja
240 g rökt skinka
1/2 tsk timjan
3 msk smör eller margarin
4 dl riven ost
65 g salladsmix
1 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
salt och svartpeppar

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett. Uteslut osten.

Gör så här

Tips

Kockknepet: Förenkla middagen! Häll smeten i en smord långpanna och strö på stekt svamp, skinka och ost. Stek i ugnen tills smeten har ”stannat”.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Anders

2017-10-28

Kombinationerna av ingridiesarna var riktigt bra.! Däremot blev det v ä l d i g t vattnigt. Kan omöjligen vara korrekt! Jag fick sila bort en hel del av vätskan innan jag fyllde crepsen. 2017-10-28 mailade jag ICA och ifrågasatte receptet. I skrivande stund har jag inte smakat på crepsen...

Redaktionen ICAse

2017-10-31

Hej Anders! Använde du möjligen fryst svamp och inte stekte ur vätskan ordentligt? Annars vet vi inte riktigt hur det kan bli så. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2559 KJ / 611 kCal
Fett 343 g
Kolhydrater 347 g
Protein 400 g
Läs mer om näringsvärden