Skink- och broccolipaj

239
15
Skink- och broccolipaj

Rejäl och matig skink- och broccolipaj som passar vid alla tillfällen. Mild, men med lite rökt kasslersmak, mums! Serveras med fräsch tomat- och babyspenatsallad i vinäger.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2012

Skink- och broccolipaj

Ingredienser

4 portioner
250 g kyld pajdeg
250 g broccoli
1 rödlök
1 tsk olja
3 ägg
2 1/2 dl mjölk
2 msk tomatpuré
1 dl riven ost
salt och peppar
180 g strimlad rökt skinka
2 tomater
65 g babyspenat
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja

För alla

Rätten innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Välj ett mjölkproteinfritt ostalternativ.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt mjölk till havredryck. Testa med kalkon istället för skinka. Detta leder till en 60 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

239

Kommentarer

Hans

2022-11-09

Inget enkelt recept men bra struktur! Noggrannhet lönar sig. Resultet ljuvligt /Hans

Angelica

2022-08-22

Mycket bra!

Åsa

2022-02-10

Jätte bra grund recept. Jag byter dock ut mjölken mot vispgrädde istället! Mycket krämigare resultat :) gör också egen pajdeg, den köpta är ju så himla tråkig.

Näringsvärde per portion

Energi 2102 KJ / 501 kCal
Fett 26.7 g
Salt 4.5 g
Kolhydrater 36.6 g
Protein 26.4 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden