Skink- och broccolipaj
Rejäl och matig skink- och broccolipaj som passar vid alla tillfällen. Mild, men med lite rökt kasslersmak, mums! Serveras med fräsch tomat- och babyspenatsallad i vinäger.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2012
Ingredienser
4 portioner
250 g kyld pajdeg
250 g broccoli
1 rödlök
1 tsk olja
3 ägg
2 1/2 dl mjölk
2 msk tomatpuré
1 dl riven ost
salt
peppar
180 g strimlad rökt skinka
2 tomater
65 g babyspenat
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2102 KJ / 501 kCal
Fett26.7 g
Salt4.5 g
Kolhydrater36.6 g
Protein26.4 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott. Jag hade ingen skinka hemma så bytte till bacon, som jag stekte innan kjag la dem i formen. Lättlagat!
Ingrid
2024-11-30Tyvärr blev ej lyckad. Följde receptet till punkt o pricka men ändå blev den helt rinnig, hade den inne i ugnen i 55-60 min. Så tar hellre vispgrädde/ creme fraiche nästa gång. 👎
Saara
2024-06-23Jättegott! Fick stå inne i ca 35 min. Tog lite blandad ost i pajen och västerbottenost på toppen.
Anna
2024-06-22