Skink- och broccolipaj

212
12
Skink- och broccolipaj

Rejäl och matig skink- och broccolipaj som passar vid alla tillfällen. Mild, men med lite rökt kasslersmak, mums! Serveras med fräsch tomat- och babyspenatsallad i vinäger.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2012

Skink- och broccolipaj

Ingredienser

4 portioner
250 g
kyld pajdeg
250 g
broccoli
1
rödlök
1 tsk
olja
3
ägg
2 1/2 dl
mjölk
2 msk
tomatpuré
1 dl
riven ost
-
salt och peppar
180 g
strimlad rökt skinka
2
tomater
65 g
babyspenat
1 msk
vitvinsvinäger
1 msk
olivolja

För alla

Rätten innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Välj ett mjölkproteinfritt ostalternativ.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt mjölk till havredryck. Testa med kalkon istället för skinka. Detta leder till en 60 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

212

Kommentarer

Christina

2021-07-25

Skull vilja ha mer broccoli o mindre äggstanning nästa gång :)

Ida

2020-09-20

Jättebra recept, jag la till smulad fetaost och hade den längre i ugnen än vad som stod i receptet. Går att variera i oändlighet.

Catharina

2020-07-06

Jag använde hälften grahamsmjöl och hälften vetemjöl till degen. Pajen fick stå i ugnen längre än angivet. Jag hade i lite grönmögelost som satte lite smak på fyllningen

Näringsvärde per portion

Energi 2102 KJ / 501 kCal
Fett 26.7 g
Salt 4.5 g
Kolhydrater 36.6 g
Protein 26.4 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept