Skink- och broccolipaj

Rejäl och matig skink- och broccolipaj som passar vid alla tillfällen. Mild, men med lite rökt kasslersmak, mums! Serveras med fräsch tomat- och babyspenatsallad i vinäger.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2012

Ingredienser
4 portioner
250 g kyld pajdeg
250 g broccoli
1 rödlök
1 tsk olja
3 ägg
2 1/2 dl mjölk
2 msk tomatpuré
1 dl riven ost
salt och peppar
180 g strimlad rökt skinka
2 tomater
65 g babyspenat
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
För alla
Rätten innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Välj ett mjölkproteinfritt ostalternativ.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt mjölk till havredryck. Testa med kalkon istället för skinka. Detta leder till en 60 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2102 KJ / 501 kCal
Fett26.7 g
Salt4.5 g
Kolhydrater36.6 g
Protein26.4 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott. Fick lägga till 10 min på gräddningstiden. Annars jättegott.
Ann-charlotte
2022-12-05När jag skar upp pajen så rann det yr saft..degen blev ej klar pga detta
Evelina
2022-11-28Inget enkelt recept men bra struktur! Noggrannhet lönar sig. Resultet ljuvligt /Hans
Hans
2022-11-09