Skink- och broccolipaj

Rejäl och matig skink- och broccolipaj som passar vid alla tillfällen. Mild, men med lite rökt kasslersmak, mums! Serveras med fräsch tomat- och babyspenatsallad i vinäger.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2012

Gör så här
00:10:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2102 KJ / 501 kCal
Fett26.7 g
Salt4.5 g
Kolhydrater36.6 g
Protein26.4 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
22 stGod, tog stekt bacon istf skinka då det var vad jag hade hemma och bytte ut 1 dl mjölk mot vispgrädde. Hade velat ha den ännu mer krämig. Hade den 35 min i ugnen då så många skriver att de behövs längre tid i ugnen. Men blev alltså då lite torr. Ugnar kan verkligen vara olika.
Maria
Ändra i receptet när det gäller tiden i ugnen. 45 min känns mer lagom. För övrigt ett bra grundrecept.
Ann kristin
Supergott. Jag hade ingen skinka hemma så bytte till bacon, som jag stekte innan kjag la dem i formen. Lättlagat!
Ingrid
Tyvärr blev ej lyckad. Följde receptet till punkt o pricka men ändå blev den helt rinnig, hade den inne i ugnen i 55-60 min. Så tar hellre vispgrädde/ creme fraiche nästa gång. 👎
Saara
Jättegott! Fick stå inne i ca 35 min. Tog lite blandad ost i pajen och västerbottenost på toppen.
Anna
Gott. Fick lägga till 10 min på gräddningstiden. Annars jättegott.
Ann-charlotte
När jag skar upp pajen så rann det yr saft..degen blev ej klar pga detta
Evelina
Inget enkelt recept men bra struktur! Noggrannhet lönar sig. Resultet ljuvligt /Hans
Hans
Mycket bra!
Angelica
Jätte bra grund recept. Jag byter dock ut mjölken mot vispgrädde istället! Mycket krämigare resultat :) gör också egen pajdeg, den köpta är ju så himla tråkig.
Åsa