Ost- och skinkpaj | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Ost- och skinkpaj

Med en färdig pajdeg är det enkelt att göra egen paj. Med färdigskivad skinka och färdigriven ost sparar du också tid i köket. Ost och skinka i pajen är en riktig klassiker och fungerar i alla lägen. Detta blir en mättande och god måltid serverad med tomatsalladen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rulla ut pajdegen i en pajform, ca 26 cm i diameter (för 4 port). Lägg i skinka och ost.
  3. Blanda ägg, mjölk, salt och peppar och häll i formen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 25 minuter.
  4. Skär tomaterna i bitar och blanda med olivolja och vinäger. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera pajen med tomatsalladen.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj mjölkfri pajdeg och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfri pajdeg. Byt ut ost mot mjölkfritt ostalternativ och byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Klimatanpassa

Byt ut hälften av skinkan mot broccoli eller blomkål för att minska rättens klimatavtryck.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g färsk pajdeg
  • 350 g strimlad rökt skinka
  • 2 dl riven ost
  • 4 ägg
  • 4 tomater
Att ha hemma
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2357 kJ / 563 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept