Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Skavwok med kiwi

Skavwok med kiwi är en spännande kombination av smaker. Tänk dig den vilda smaken från renskavet, vitkålen, paprika och slutligen kiwifrukten som wokats tillsammans. Denna smakrika wok serveras med ris och bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Skölj och finstrimla vitkålen. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Skala och skär kiwin i bitar.
  3. Stek det otinade skavet i hälften av oljan tills det tinat och börjar få färg. Krydda med salt och peppar och ta upp på ett fat.
  4. Woka kål och paprika under omrörning, i resten av oljan, ca 5 minuter.
  5. Blanda i kött och kiwi i woken. Stänk över soja.
  6. Till servering: Servera woken med ris och bröd.

För alla

Uteslut sojan om du inte tål den och stänk i stället över 1 msk balsamvinäger (för 4 port).

Tips

En fin brytning får woken om den serveras med lingonsylt.

Gröna tipset: Byt ut skavet i woken mot tofu i bitar om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl jasminris
  • ca 400 g vitkål
  • 2 röda paprikor
  • 2 kiwi
  • 2 paket renskav eller älgskav (à 240 g)
  • 1 1/2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk soja
Till servering
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2613 kJ / 625 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer